2016. március 5., szombat

Bukta

Bukta
(glutén laktóz és tojásmentes)




Hozzávalók: 

  • 300 gramm Il Pane di Anna gyúrható lisztkeverék (innen: Egészségmarket )
  • 270 ml kézmeleg laktózmentes tej
  • 14 gramm friss Budafoki élesztő
  • másfél evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • fél csomag vaníliáscukor
  • 1 biocitrom héja reszelve 
ezenkívül: 
  • sárgabaracklekvár (sűrű, sütésálló)
A szárazanyagokat összekevertem, a tejet meglangyosítottam és a pici cukorral leszórt élesztőre öntöttem. Amikor az élesztő felfutott hozzáadtam a liszthez és kanállal elkevertem, majd a két evőkanál olajat is hozzáadtam és még mindig kanállal egy homogén tésztát kevertem. Gyönyörűen összeállt laza, ragacsos tészta lett belőle. 




Egy gyengén kiolajozott tálba tettem, letakartam és hagytam kelni egy órát. Nekem ennyi idő alatt duplájára is kelt. 

Ezután óvatosan átgyúrtam (nem esik össze, lehet gyúrni :) egy enyhén olajozott szilikonos nyújtólapon, kinyújtottam (a nyújtórúd is legyen vagy olajozott vagy rizslisztes) felvágtam 9 részre, sárgabaracklekvárt tettem a négyzetek közepére. Ezután buktaformára hajtottam a négyzeteket. Nehéz vele dolgozni mert lágy a tészta. De jó lesz mert puha marad :) 




180 fokra előmelegített sütőben 30 percet sültek. 











Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja! 

www.egeszsegmarket.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése