No ez mostanság a kedvenc bagettem, pékárum, mondjam is bárminek.
Én Betti gluténmentes konyhája FB oldalán találtam rá, ő pedig Szafi oldalán találta ez a pita recept.
Nagyon sokat sütöm azóta, tényleg igazán jól kitalált recept.
Hozzávalók 6 db bagetthez:
280 gr Szafifree házi fehérkenyér lisztkeverék
6 gr só
40 gr friss citromlé
340 gr meleg víz
A szárazanyagot összekeverem, hozzáöntöm a citromleves vizet majd összegyúrom. Állni hagyom 5 percet, aztán sütőpapíron 6 felé veszem a tésztát, kevés lisztet szórok rá és bagetteket formázok. Sütőpapíros tepsibe teszem, ezután kevés napraforgó olajat kenek rá (én nem használok kókuszolajat, eredetileg az kellene de ezzel is jó) majd bevágom a tetejüket. 220 fokon 32 percig sütöm alsó felső sütéssel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.