2018. március 10., szombat

Orsi gluténmentes répatortája

Orsi gluténmentes répatortája 
(gluténmentes, tejmentes) 


Nemrégiben egy kedves ismerősöm, Orsi által készített répatortát kóstolhattam. Annyira ízlett nekem, hogy nyomban elkértem a receptet, mert nagyon szeretem a répatortát, de még búzásan sem készítettem eddig sosem, nemhogy gluténmentesen.  Most hétvégén meg is sütöttem. 

Hozzávalók: 

  • 30 dkg Nutrifree Mix per Dolci süteményliszt
  • 30 dkg sárgarépa lereszelve (ez kb. 4 db közepes répa) 
  • 3 db M-es tojás 
  • 25 dkg porcukor
  • 1,5 dl olaj (ehelyett mehet ugyanennyi margarin is, kinek mi van otthon) 
  • 1 csomag sütőpor (én csak felet tettem)
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 tk fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:

A sárgarépát lereszelem és félreteszem. Kimérem a lisztet, a sütőport, a vaníliáscukrot, a fahéjat a reszelt citromhéjat összekeverema liszttel. A porcukrot egy külön tálba mérem. A három tojást a porcukorhoz adom, és habosra keverem, majd hozzáadom az olvasztott margarint vagy az olajat. Alaposan elkeverem, utána beleteszem a répát, kikeverem majd jöhet a szárazanyag. Addig keverem míg egynemű lesz. Nekem még egy csapott kanál lisztet felvett a tészta, annyit adtam hozzá. 




Egy 22 cm-es csatos tortaformába sütőpapírt teszek és abba öntöm a tésztát. 
180 fokra előmelegített sütőben, 2-es rácson sütöm kb. 45 percet, de a sütők nem egyformák, érdemes tűpróbát végezni. 

Ha elkészült kiveszem kibontom a formából és egy rácson hagyom kihűlni.

Amíg sül, elkészítem a tejmentes krémet, amit Anitától tanultam, és kiköpött olyan, mintha mascarpone lenne. :) 

3 dl Joya mandulás rizstejben felfőzök egy csomag dr. oetker vaníliás pudingot 2 csapott kanál cukorral. Ezt félretszem és fedő alatt hagyom kihűlni. Időnként átkeverem hogy ne álljon össze. 
Mikor már kihűlt, egy doboz Schlagfix növényi tejszínt előveszek és a felét (egy dl) egy mokkáskanálnyi dr. oetker habfixálóval felverek. 

Belekeverem szintén géppel a pudingot a habba. Ezt a krémet rákenem a répatortára. A tetejét és az oldalát is megkenem, majd reszelt répával és pisztáciával díszítem. 
Tálalásig hűtőben tartom. 

Megjegyzés: aki a torta belsejébe is szeretne krémet, dupla adagot készítsen. Ez az adag a külső borításra elég pont. :) 




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.