Gluténmentes cipó Zellei Tündi lisztkeverékből
Lehetőségem nyílt kipróbálni Zellei Tündi új gluténmentes lisztkeverékét.
Mindent a zacskón lévő leírás szerint készítettem, annyi változtatással, hogy nekem tovább kellett kelesztenem, és tovább is sült a kis cipócskám.
Nem porélesztőt használtam, hanem normál Budafokit és fruktóz hiányában cukrot.
Nagyon finom kis kenyerem lett, és napokig puha is maradt, pedig csak egy sütőpapírba csomagoltam bele.
A tészta könnyű, jól formázható, enyhén ragacsos.
A hozzávalók:
Elkészítése: a szárazanyagokat összekevertem, a kézmeleg vízben felfuttattam az élesztőt, hozzáadtam a szárazanyaghoz és alaposan kikevertettem a géppel. A végén az olajat is hozzáadtam.
Sütőpapíros tepsibe tettem a megformázott kiscipót, majd 30 fokos sütőben kelesztettem egy órát.
Eztán lekentem a tetejét olajjal leszórtam rizsliszttel és rákapcsoltam a sütőt 210 fokra, így kezdtem el sütni a kenyeret. Alsó-felső sütésen sült 25 percet aztán 190 fokon még 25-öt, de talán még pár percet elbírt volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.