Már régóta be akartam írni ezt a receptet, egy nagyon egyszerű, gyors halétel, készíthető bármilyen, számunkra finom halfiléből.
Én főleg fogas (süllő) filéből készítem, vagy tőkehalból, de harcsa is kiváló hozzá.
Most éppen lazacból készült, mert karácsonykor elmaradt a lazac sütés, így most kerítettem rá sort.
Hozzávalók:
- 9-10 darab besózott halfilé
- növényi zsiradék ami lehet kókuszzsír, vagy akár LIGA margarin is ha nincs otthon kókuszzsír (aki nem tejérzékeny használjon vajat!!)
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma tisztítva karikákra vágva
- 1 dl víz
- 1 egész citrom kifacsart leve
A tepsit növényi zsiradékkal kikentem, a besózott halfiléket belefektettem. A 4 gerezd reszelt fokhagymát eldörzsöltem rajtuk, egy fej hagymát karikára vágtam és rárakosgattam. Aláöntöttem egy dl vizet és egy egész citrom levét ráfacsartam. Fólia alatt puhára pároltam a sütőben majd rágrilleztem rövid időre, mikor már majdnem kész volt.
Megjegyzés: aki nem tejérzékeny, a fentieken kívül még leöntheti akár tejföllel vagy tejszínnel és úgy készítse el. Abban az esetben addig kell sütni, amíg a tejszín/tejföl szép pirosra sül rajta. Úgy is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.