2014. december 24., szerda

Mézes krémes tej tojás és gluténmentesen

Mézes krémes tej tojás és gluténmentesen

Idén ezt is elkészítettem. 
Nagyon finom puha sütemény, érdemes kipróbálni. 




Ugyanúgy készítettem mint a búzás változatot, kicsivel több lisztet vett fel, és a tejterméket is lecseréltem növényire. 

A búzás változatot itt találjátok.

És a mindenmentes verzió receptje:

Hozzávalók: 


Krém: 

Ezenkívül baracklekvár 


Csokimáz: 

10 kanál vizet összeforralok 10 kanál cukorral, ebbe teszek 8 evőkanál (csapott) holland kakaóport majd 8 dkg LIGA-t. Hagyom kihűlni. 





Elkészítem a krémet először. 
A mandulás rizstejben felfőzöm a rizslisztet, egyszerre teszem bele őket, és habverővel keverem. Akkor jó mikor a tej felforrt és besűrűsödik a rizsliszt. Jó kemény legyen. Félreteszem majd mikor már nem forró beteszem a hűtőbe kihűlni. 
A LIGA-t és a porcukrot összekeverem a robotgéppel, majd hozzáadom a rizslisztes keveréket és homogén krémet kevertetek a géppel. 
Az egészet beteszem a hűtőbe. 

A tésztát elkészítem az alábbi módon: 
A cukrokat, a mézet a LIGA-t és a rizstejet összemelegítem és felforralom, majd félreteszem, hagyom hűlni. 
A lisztet és a szódabikarbónát összekeverem. Majd a hűlt mézes keveréket hozzáöntöm és tésztát dagasztatok. Adagolok még hozzá 3 kanál lisztet hogy összeálljon gombóccá. Kissé ragacsos tésztát kapok. 4 darabba veszem, négy gombócba, majd egyenként, két sütőpapír között kinyújtom a lapokat. Fontos hogy melegen nyújtsuk, mert ha hideg kemény lesz és nehezen nyújtható. 
Mind a négy lapot egyenként 160 fokos sütőben 12 perc alatt megsütöm. 

A kihűlt alsó lapra rákenem a krém felét, ráhelyezem a második lapot, azt megkenem a lekvárral, majd erre jön a harmadik lap, amire a krém másik fele kerül és a negyedik amit bevonok a mázzal. Az egészet egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem. Jó étvágyat! 





Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!





4 megjegyzés:

  1. Miért kell a süteményekbe egészségtelen margarint keverni? még mindig megy az emberek megtévesztése?

    VálaszTörlés
  2. A logó valahogy mást sugall. Egészségtudatos vásárlók! Na, hát azok nem esznek margarint.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Gabriella! A blog gluten tej tojasmentes recepteket tartalmaz. A margarin megfelel ezeknek a kritériumoknak. Mindenkinek saját döntése mit eszik.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.