Idén ezt is elkészítettem.
Nagyon finom puha sütemény, érdemes kipróbálni.
Ugyanúgy készítettem mint a búzás változatot, kicsivel több lisztet vett fel, és a tejterméket is lecseréltem növényire.
A búzás változatot itt találjátok.
És a mindenmentes verzió receptje:
Hozzávalók:
- 50 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt (plusz a gyúráskor még 3 evőkanálnyit felvesz)
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 11 evőkanál Joya mandulás rizstej
- 10 dkg LIGA margarin
- 22 dkg méz
- 8 dkg kristálycukor
- 10 dkg porcukor
Krém:
- fél liter Joya mandulás rizstej
- 6 evőkanál rizsliszt
- 1 cs. van. cukor
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg LIGA
Ezenkívül baracklekvár
Csokimáz:
10 kanál vizet összeforralok 10 kanál cukorral, ebbe teszek 8 evőkanál (csapott) holland kakaóport majd 8 dkg LIGA-t. Hagyom kihűlni.
Elkészítem a krémet először.
A mandulás rizstejben felfőzöm a rizslisztet, egyszerre teszem bele őket, és habverővel keverem. Akkor jó mikor a tej felforrt és besűrűsödik a rizsliszt. Jó kemény legyen. Félreteszem majd mikor már nem forró beteszem a hűtőbe kihűlni.
A LIGA-t és a porcukrot összekeverem a robotgéppel, majd hozzáadom a rizslisztes keveréket és homogén krémet kevertetek a géppel.
Az egészet beteszem a hűtőbe.
A tésztát elkészítem az alábbi módon:
A cukrokat, a mézet a LIGA-t és a rizstejet összemelegítem és felforralom, majd félreteszem, hagyom hűlni.
A lisztet és a szódabikarbónát összekeverem. Majd a hűlt mézes keveréket hozzáöntöm és tésztát dagasztatok. Adagolok még hozzá 3 kanál lisztet hogy összeálljon gombóccá. Kissé ragacsos tésztát kapok. 4 darabba veszem, négy gombócba, majd egyenként, két sütőpapír között kinyújtom a lapokat. Fontos hogy melegen nyújtsuk, mert ha hideg kemény lesz és nehezen nyújtható.
Mind a négy lapot egyenként 160 fokos sütőben 12 perc alatt megsütöm.
A kihűlt alsó lapra rákenem a krém felét, ráhelyezem a második lapot, azt megkenem a lekvárral, majd erre jön a harmadik lap, amire a krém másik fele kerül és a negyedik amit bevonok a mázzal. Az egészet egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap szeletelem. Jó étvágyat!
Miért kell a süteményekbe egészségtelen margarint keverni? még mindig megy az emberek megtévesztése?
VálaszTörlésA logó valahogy mást sugall. Egészségtudatos vásárlók! Na, hát azok nem esznek margarint.
VálaszTörlésKedves Gabriella! A blog gluten tej tojasmentes recepteket tartalmaz. A margarin megfelel ezeknek a kritériumoknak. Mindenkinek saját döntése mit eszik.
VálaszTörlésSzuper lett. Köszönjük!
VálaszTörlés