2014. december 8., hétfő

Diós vaníliáskifli glutén tej és tojásmentesen

Diós vaníliás kifli glutén tej és tojásmentesen

A dió és a diós sütik bármikor jöhetnek, végre van sok dióm is, így erre az aprósüteményre esett a választás. 
Kevés hozzávaló szükséges az elkészítéséhez és hamar készen van, különösebb kézügyességet sem igényel, nagyon finom ízes aprósüti. 


Felirat hozzáadása



Hozzávalók: 


  • 20 dkg Nutrifree Mix Per dolci süteményliszt, + még 2-3 evőkanálnyi (nekem még ennyit kellett hozzáadni gyúráskor) 
  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg porcukor 
  • 100 gramm Vitador margarin (LIGA-ból több kell) 
  • kevés reszelt citromhéj
  • egy mokkáskanál vanília kivonat
a forgatáshoz:
  • vaníliás cukor és porcukor

A hozzávalókból robotgéppel egynemű tésztát gyúrunk, majd hűtőbe tesszük, 1 órát hagyjuk pihenni. Ezután kisebb golyókat formázunk a tésztából, és két tenyerünk között kisodorjuk és kifli formájúra formázzuk. Sütőpapíros tepsire helyezzük őket. 

180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. 
Ezután vaníliáscukorral elkevert porcukorba forgatjuk még melegen és tálaljuk. 






Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.