2018. március 29., csütörtök

Gluténmentes cipó Zellei Tündi lisztkeverékből

Gluténmentes cipó Zellei Tündi lisztkeverékből 


Lehetőségem nyílt kipróbálni Zellei Tündi új gluténmentes lisztkeverékét. 
Mindent a zacskón lévő leírás szerint készítettem, annyi változtatással, hogy nekem tovább kellett kelesztenem, és tovább is sült a kis cipócskám. 
Nem porélesztőt használtam, hanem normál Budafokit és fruktóz hiányában cukrot.  

Nagyon finom kis kenyerem lett, és napokig puha is maradt, pedig csak egy sütőpapírba csomagoltam bele. 

A tészta könnyű, jól formázható, enyhén ragacsos.

A hozzávalók: 

Elkészítése: a szárazanyagokat összekevertem, a kézmeleg vízben felfuttattam az élesztőt, hozzáadtam a szárazanyaghoz és alaposan kikevertettem a géppel. A végén az olajat is hozzáadtam. 


Sütőpapíros tepsibe tettem a megformázott kiscipót, majd 30 fokos sütőben kelesztettem egy órát. 


Eztán lekentem a tetejét olajjal leszórtam rizsliszttel és rákapcsoltam a sütőt 210 fokra, így kezdtem el sütni a kenyeret. Alsó-felső sütésen sült 25 percet aztán 190 fokon még 25-öt, de talán még pár percet elbírt volna.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése