Glutén-, laktóz-, és tojásmentes almáspite
Hozzávalók:
a tésztához
- 50 dkg Spar Free From gm liszt,
- 20 dkg cukor,
- 2 cs.van cukor,
- 1 sütőpor,
- 25 dkg laktózmentes vaj hidegen kis kockára vágva
- 2 evőkanál citromlé,
- 1 doboz laktózmentes tejföl - 250 grammos,
- 2 evőkanál Mester zsemlemorzsa.
Töltelék:
- 14 db alma pucolva reszelve 2ek. Cukorral megpárolva kis fahéjjal
Mindig a tölteléket készítem először, míg hűl, a tészta alapanyagokat összekevertem es bedagasztattam Ms. Bosch kisasszonnyal. A 250 grammos tejföl belemegy mind egy teáskanálnyit ki kell hagyni azzal kenem le sütés előtt a tésztát. Szóval dagasztás után rögtön hűtőbe kell tenni egy min. Fél órára. Aztán a hagyományos módon elkészítem a sütit az alma közé morzsát szórok. A felső tésztaréteget megszurkálom és ecsettel lekenem a tejföllel. 180 fokos sütőben 40 percet sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.