Ez az az étel, amihez szinte semmi nem kell, illetve néhány szem krumpli, hagyma, pirospaprika, vagy némi maradék paprikáskrumpli, mert az is jó, ha épp megmaradt.
Nagyon szeretem a krumplis tésztát, és a fodros nagykocka tésztát is, de amiket eddig sikerült gluténmentes változatban megvásárolni...hát nem nyerték el a tetszésemet. Tettem még egy próbát a Cornito termékcsalád tésztájával. És lőn csoda!! Ez fantasztikus. Nincs különbség a búzás és a gm változat íze és állaga között. Megkóstoltattam a férjemmel is, és egyetértett. Szóval nagy az öröm, ezentúl ebből fogom készíteni, és nem mellesleg nem kell kétféle tésztát kifőzni.
Hozzávalók 4 főre:
- 4-5 jó nagy burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- étolaj
- egy db TV paprika
- egy nagyobb paradicsom
- két zacskó Cornito fodros nagykocka tészta
A burgonyát meghámozom, megmosom és felkockázom. A vöröshagymát megpucolom, mosom és apróra vágom. Paprikát paradicsomot megmosom, félbevágom, a paprika közepét kivágom. Az étolajon üvegesre pirítom a hagymát, rá a kockázott burgonya, pirospaprika és felöntöm vízzel hogy épp ellepje csak. Besózom, borsozom és beleteszem a paprikát paradicsomot, felforralom és kis lángon puhára főzöm.
Közben felteszem a tésztát főni. A vízbe fél evőkanál sót teszek. Újraforrástól számítva pontosan 10 percig főztem a tésztát, leszűröm, félreteszem.
Az időközben megfőtt krumplit, úgy bő lével együtt egy krumplinyomóval áttöröm. Beleforgatom a tésztába, alaposan összekeverem. Újraborsozom, és csemege uborkával (vagy nyáron finom kovászos ubival) tálalom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.