Finom székelykáposzta volt ma ebédre és én kenyér helyett kiflire vágytam, hogy azzal tunkolhassam ki a tányérból a szaftot. A sima NF kenyértésztából sütöttem meg.
Hozzávalók 6 kiflihez:
- 250 gramm Nutri-Free Mix Per Pane kenyérliszt
- 3 gr só
- 2 ek étolaj
- 2 ek. burgonyapehely
- 230 ml víz
- 13 gr friss Budafoki élesztő
- kevés cukor
Az élesztőt a szokásos módon kézmeleg vízben, a cukorral felfuttattam. Kimértem a szárazanyagot és összekevertem, beleöntöttem az élesztőt, majd a robotgépet beindítottam, közben hozzáadtam az olajat is, mikor elvált az edény falától, enyhén rizslisztes nyújtólapra borítottam.
Kör alakúra nyújtottam, hat részre vágtam, nagyon vékonyan leolajoztam, és a szélesebbik végétől szorosan feltekertem, meghajtottam, sütőpapíros tepsire tettem.
1 órát kelt 40 fokos sütőben, majd leolajoztam, és 185 fokon 30 perc alatt megsütöttem.
Jó étvágyat!
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.