Kakaós csiga után fahéjasat is készítettem, ezt most féladagból, így hétköznap este nincs habzsi-dőzsi :)
Mivel ilyen kicsi tepsim nincsen ezért tortaformába tettem a csiguszokat és úgy sütöttem ki.
Hozzávalók 7 db csigához:
- 135 gr Szafi-free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék
- 150 gr langyos víz
- 20 gr frissen facsart citromlé
- 2 ek eritrit
- 1 mk vaníliakivonat
- reszelt citromhéj (én dr. oetkert használok)
Töltelék: 2 ek eritrit és 1 tk. tutti fahéj (vagy ízlés szerint
Kenéshez: kis kókuszolaj
Mellé készítettem még egy kis Haas vaníliasodót :) a zacskón lévő leírás szerint.
Mellé készítettem még egy kis Haas vaníliasodót :) a zacskón lévő leírás szerint.
A citromlevet és a vizet plusz a vaníliakivonatot elkevertem. A citromhéjat és az édesítőszert a liszthez adtam. Mindent összekevertem és kézzel egy bucit "dagasztottam". Hagytam pár percet pihenni, épp csak míg előkészítettem a nyújtólapot, majd átgyúrtam enyhén lisztes lapon, és nyújtottam. Nem mértem hány mm volt, de 5 mm biztosan megvolt.
Lekentem olajjal rászórtam az édesítős-fahéjas keveréket és felcsavartam. kb. 2 cm-es darabokra vágtam és a tortaformába rakosgattam, lekentem vékonyan olajjal és a 180 fokra melegített sütőbe tettem. Alsó-felső sütéssel sültek 45-50 percig.
Lekentem olajjal rászórtam az édesítős-fahéjas keveréket és felcsavartam. kb. 2 cm-es darabokra vágtam és a tortaformába rakosgattam, lekentem vékonyan olajjal és a 180 fokra melegített sütőbe tettem. Alsó-felső sütéssel sültek 45-50 percig.
Sütéseimhez a Szafi-fitt és Szafi-free termékeket a Diétás Termékek Webshop biztosítja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.