2016. szeptember 6., kedd

Szafifree fahéjas csiga

Szafifree fahéjas csiga 



Kakaós csiga után fahéjasat is készítettem, ezt most féladagból, így hétköznap este nincs habzsi-dőzsi :) 
Mivel ilyen kicsi tepsim nincsen ezért tortaformába tettem a csiguszokat és úgy sütöttem ki. 

Hozzávalók 7 db csigához:
  • 135 gr Szafi-free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 
  • 150 gr langyos víz
  • 20 gr frissen facsart citromlé 
  • 2 ek eritrit 
  • 1 mk vaníliakivonat 
  • reszelt citromhéj (én dr. oetkert használok)
Töltelék: 2 ek eritrit és 1 tk. tutti fahéj (vagy ízlés  szerint
Kenéshez: kis kókuszolaj
Mellé készítettem még egy kis Haas vaníliasodót :) a zacskón lévő leírás szerint. 

A citromlevet és a vizet plusz a vaníliakivonatot elkevertem. A citromhéjat és az édesítőszert a liszthez adtam. Mindent összekevertem és kézzel egy bucit "dagasztottam". Hagytam pár percet pihenni, épp csak míg előkészítettem a nyújtólapot, majd átgyúrtam enyhén lisztes lapon, és nyújtottam. Nem mértem hány mm volt, de 5 mm biztosan megvolt. 



Lekentem olajjal rászórtam az édesítős-fahéjas keveréket és felcsavartam. kb. 2 cm-es darabokra vágtam és a tortaformába rakosgattam, lekentem vékonyan olajjal és a 180 fokra melegített sütőbe tettem. Alsó-felső sütéssel sültek 45-50 percig. 










Sütéseimhez a Szafi-fitt és Szafi-free termékeket a Diétás Termékek Webshop biztosítja! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése