Az új Szafi-free kenyérlisztből készült ez a kakaóscsiga, a Gluténmentes övezet blog bloggerének ötletéből, de az eredeti arányokkal dolgoztam, nem emeltem sem a citromleven, sem a víz mennyiségén, maradt úgy ahogyan Szafi az első ilyen receptet elkészítette (amit ezen a linken találtok) valamint tettem hozzá vaníliakivonatot és citromhéjat, ahogyan általában minden édes tésztához teszek.
Szokásomtól eltérően nem cukorral hanem édesítőszerrel készült, így tényleg minden kívánalomnak megfelel. :)
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, cukormentes, csökkentett szénhidráttartalmú, szója és lupinmentes, maglisztmentes, élesztőmentes :) mit mondjak még? :)
Hozzávalók 12 db csigához:
- 270 gr Szafi-free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék (innen)
- 300 ml langyos víz
- 40 gr frissen facsart citromlé
- 2 ek eritrit (de elbír 3-at is)
- 1 tk vaníliakivonat
- reszelt citromhéj (én dr. oetkert használok)
Töltelék: 4 ek eritrit és 2 csapott ek. tutti holland kakaópor
Kenéshez: kis kókuszolaj
A citromlevet és a vizet plusz a vaníliakivonatot elkevertem. A citromhéjat és az édesítőszert a liszthez adtam. Mindent összekevertem és kézzel egy bucit "dagasztottam". Hagytam pár percet pihenni, épp csak míg előkészítettem a nyújtólapot, majd átgyúrtam enyhén lisztes lapon, és nyújtottam. Nem mértem hány mm volt, de 5 mm biztosan megvolt.
Lekentem olajjal rászórtam az édesítős-kakaós keveréket és felcsavartam. kb. 2 cm-es darabokra vágtam és egy sütőpapíros kistepsibe rakosgattam, lekentem vékonyan olajjal és a 180 fokra melegített sütőbe tettem. Alsó-felső sütéssel sültek 45-50 percig.
Sütéseimhez a Szafi-fitt és Szafi-free termékeket a Diétás Termékek Webshop biztosítja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.