Egy nagyon finom glutén tej és tojásmentes gyümölcskenyeret készítettem, már télre hangolva :) Szafifree keverékből, az alaprecept alapján, de más fűszerezéssel és én cukrot használtam.
Hozzávalók:
- 255 gr Szafi-free gyümölcskenyér lisztkeverék
- 60 gr citromlé (frissen facsart) én pici narancslevet is tettem, 50-10 arányban
- 210 ml langyos víz
- 75 gr cukor
- 1 tasak vaníliáscukor
- reszelt citromhéj
- 1 mk. vaníliakivonat
- fél mokkáskanál Lucullus mézeskalács fűszer
- csokicsepp
- aszalványok és dió: az aszalványok: vörösáfonya, mazsola, kandírozott narancshéj
- (ezek összesen kb. 150 gramm)
A lisztet elkevertem az összes szárazanyaggal és az aszalványokkal, az apróra vágott dióval, majd hozzátettem a bekevert folyadékot.
Az egészet egy 20x10 cm-es sütőpapírral bélelt formába tettem és 210 fokra előmelegített sütőbe raktam. 45 percig sült 210 fokon utána én levettem 190 fokra és tettem rá egy alufóliát mert megégett volna már a teteje.
Miután elkészült kivettem a formából és rácson hűtöttem ki, langyosan felvágtam :D de várjátok meg míg kihűl :) én már nagyon türelmetlen voltam. Nagyon-nagyon finom lett, alig lehet abbahagyni.
A dió és a fűszerezés áááááááhh...tényleg érdemes kipróbálni :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.