Tegnap megláttam a neten egy fantasztikusan szép túrós batyut, egyből megkívántam.
Ma sütöttem is, természetesen saját gluténmentes recepttel, nem a neten látott alapján mert az nekem felejtős :)
Il Pane di Anna gyúrható lisztkeveréket használtam, bár kicsit most megtréfált, mert mintha kevesebb folyadékot vett volna fel.
Na írom, hogyan készítettem:
Hozzávalók:
- 250 gramm Il Pane di Anna gyúrható lisztkeverék
- 1 evőkanál cukor
- 1 tk vaníliáscukor
- 15 gr friss Budafoki élesztő + 1 mk cukor
- 200 ml folyadék ebből 100 ml Joya langyos mandulás rizstej és 100 ml langyos-kézmeleg víz
- 2 ek étolaj
- reszelt citromhéj
A töltelékhez:
- 250 gramm laktózmentes túró (Aldi) ami jó krémes, az Aldis mindig jó, ehhez nem kell tejföl pluszban.
- 2 evőkanál porcukor
- kevés vaníliáscukor
- citromhéj
Az élesztőt a kézmeleg folyadékkal a kevés cukorral felfuttattam, amíg az élesztő dolgozott, a szárazanyagot kimértem és összekevertem. Hozzáadtam az élesztőt és dagasztógéppel alaposan kidolgoztam. Keverés közben hozzáadtam az olajat is, és addig kevertettem a géppel, míg egynemű lett a tészta. Kevés lisztet kellett még hozzáadnom mert igényelte a tészta.
Letakartam és 40 percet kelesztettem.
Bekevertem a tölteléket. A tésztát átgyúrtam óvatosan kevés liszttel, majd olajozott nyújtólapon kinyújtottam (a nyújtófa is legyen vagy enyhén olajos vagy rizslisztes, mert ragad) 9 négyzetre vágtam (próbáltam....de nagyon nehéz volt) a közepére tettem a túrótölteléket és felhajtottam a széleit. Sütőpapíros tepsibe tettem a batyukat. A tetejüket lekentem olajjal és 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Porcukorral szórva tálaltam.
Megérte a kínlódás, mert nagyon nagyon finom és puha, habkönnyű kelt tésztát sütöttem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.