Hozzávalók:
- 250 gramm Il Pane di Anna gyúrható lisztkeverék
- 1 evőkanál cukor
- 1 tk vaníliáscukor
- 15 gr friss Budafoki élesztő + 1 mk cukor
- 200 ml folyadék ebből 100 ml Joya langyos mandulás rizstej és 100 ml langyos-kézmeleg víz (ha nincs ilyen tej, készülhet az egész vízzel is)
- 2 ek étolaj
- reszelt citromhéj
A töltelékhez:
- házi baracklekvár
Letakartam és 40 percet kelesztettem.
A tésztát átgyúrtam óvatosan kevés liszttel, majd olajozott nyújtólapon kinyújtottam (a nyújtófa is legyen vagy enyhén olajos vagy rizslisztes, mert ragad) 9 négyzetre vágtam (próbáltam....de nagyon nehéz volt) a közepére tettem a lekvárt és felhajtottam a széleit háromszög formára.
Fontos hogy kb. 5 mm legyen a tészta, attól vékonyabbra ne nyújtsuk hogy ne folyjon ki a töltelék. Sütőpapíros tepsibe tettem a háromszögeket. A tetejüket lekentem olajjal és 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Porcukorral szórva tálaltam.
Fontos hogy kb. 5 mm legyen a tészta, attól vékonyabbra ne nyújtsuk hogy ne folyjon ki a töltelék. Sütőpapíros tepsibe tettem a háromszögeket. A tetejüket lekentem olajjal és 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Porcukorral szórva tálaltam.
Megérte a kínlódás, mert nagyon nagyon finom és puha, habkönnyű kelt tésztát sütöttem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.