A húgom születésnapjára készítettem ezt a nagyon finom glutén- és laktózmentes tortát.
Nagyon nagyon finom lett és sikerült nagy meglepetést és örömet okozni vele :)
Hozzávalók:
(23 cm-es tortaformához):
- 6 tojás szétválasztva (M-es méretű)
- 180 gr Nutrifree Mix Per Pane liszt
- 180 gr cukor
A krémhez:
- 500 gramm laktózmentes mascarpone
- 6 dl laktózmentes habtejszín
- 100 gr porcukor
- 2 cs dr. oetker zselatinfix
- 3 cs dr. Oetker habfixáló
- 60 gr Tutti holland kakaópor
A morzsakabáthoz:
- 250 gr laktózmentes vaj
- 250 gr porcukor
A díszítéshez:
Smartflex Velvet fondant és Smartflex Flower díszítő fondant :) és ételfesték :)
Először a virágdíszeket készítettem el, sima Flowerből ételfesték hozzáadásával. Ezeket aztán légmentesen lezártam felhasználásig. Két három nappal előtte meg lehet csinálni.
6 tojásból piskótát készítettem: a 6 db, M-es méretű tojást különválasztottam, a 180 gr cukorral kemény habbá vertem a fehérjét. Utána egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, kikevertem óvatosan, majd a 180 gr lisztet hozzáadtam.
A 23 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt tettem, ráhúztam a csatos szélét.
A sütőt 170 fokra melegítettem. A tésztát a formába simítottam, majd tűpróbáig sütöttem.
Kb 45 percet sült a tészta, 30 perc után néztem meg először.
Addig nem szabad nyitogatni a sütőt.
A krémhez Betti receptjét használtam.
A mascarponét a porcukorral, és a zselatinfixekkel kikevertem, hozzáadtam a kakaóport is. A fixálóval felvertem a tejszínt és ezeket összekevertem.
A kihűlt piskótát 3 fele vágtam elfeleztem a krémet és betöltöttem. Hűtőbe tettem.
Elkészítettem a morzsakabátot: 250 gr lm vajat és 250 gr porcukrot kikevertem géppel. Ezzel körbekentem a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.