Legidősebb (pedig ő sem idős, igencsak fiatalka) keresztlányom szülinapjára készítettem ezt a tortát, glutén és laktózmentesen.
Hozzávalók:
(22 cm-es tortaformához):
- 5 tojás szétválasztva (M-es méretű)
- 150 gr Nutrifree Mix Per Pane liszt
- 150 gr cukor
- 500 gramm laktózmentes mascarpone
- 6 dl laktózmentes habtejszín
- 100 gr porcukor
- 2 cs dr. oetker zselatinfix
- 3 cs dr. Oetker habfixáló
- 60 gr Tutti eredeti holland kakaópor
- 250 gr laktózmentes vaj
- 250 gr porcukor
Smartflex Velvet fondant és ételfesték :)
Először a macit készítettem el, sima Flowerből ételfesték hozzáadásával. Ezt aztán hűtőben tartottam, felhasználásig. Az elkészítési ötletet a Pinterestről vettem.
Két három nappal előtte meg lehet csinálni.
5 db M-es tojásból piskótát készítettem: az 5 db, M-es méretű tojást különválasztottam, a 150 gr cukorral kemény habbá vertem a fehérjét. Utána egyenként hozzáadtam a tojássárgákat, kikevertem óvatosan, majd a 150 gr lisztet hozzáadtam.
A 22 cm-es tortaforma aljába sütőpapírt tettem, ráhúztam a csatos szélét.
A sütőt 170 fokra melegítettem. A tésztát a formába simítottam, majd tűpróbáig sütöttem.
Kb 45 percet sült a tészta, 30 perc után néztem meg először.
Addig nem szabad nyitogatni a sütőt.
A krémhez Betti receptjét használtam.
A mascarponét a porcukorral, és a zselatinfixekkel kikevertem, hozzáadtam a kakaóport is. A fixálóval felvertem a tejszínt és ezeket összekevertem.
A kihűlt piskótát 3 fele vágtam elfeleztem a krémet és betöltöttem. Hűtőbe tettem.
Elkészítettem a morzsakabátot: 250 gr lm vajat és 250 gr porcukrot kikevertem géppel. Ezzel körbekentem a tortát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.