Nem nagyon sütök cukormentes sütiket, de az egyik sütimet úgy is elkészítettem, mert többször volt téma a gluténmentes FB csoportban.
A normál cukros alapreceptet itt találjátok: KEFIRES KEVERT SÜTI
Az alaprecept ugyanez, annyi módosítással, hogy Naturbit barna rizslisztet használtam, a kefír helyett laktózmentes joghurtot, és a cukor helyett 45 gr Diawellness 4:1 eritrit-stevia keveréket. Ha vki édesebben szeretné, 50 grammot is tehet, mi családilag arra jutottunk, hogy pont elég és így a jó, nem kell bele több. 😊😊 a tetejét -porrá őrölt eritrittel szórtam meg. Kisebb tepsibe tettem mint a cukros verziót, és nem is lesz annyira magas mint az, de azért így sem lapos
Hozzávalók:
3 pohár NAturbit barna rizsliszt,
1 sütőpor,
50 gr Diawellness 4:1 eritrit-stevia keverék
1 csapott pohár olaj,
1 laktózmentes kefír vagy joghurt /Aldiban kapható 175 gr-os/
4 db M-es méretű tojás
A barna rizslisztet és a sütőport elkevertem. A tojásokat habosra kevertem az édesítővel, majd a kefirrel, aztán az olajat is hozzáadtam. Addig kevertem, míg egynemű lett. Utána hozzáadtam a sütőporos barna rizslisztet. A tészta 3/4 részét beleöntöttem egy sütőpapíros tepsibe /méret 20x25 cm/ a maradékhoz kevertem a 2 csapott ek. kakaóport.
Kikevertem és a sárga tészta tetejére öntöttem, villával belehúzkodtam.
175 fokra előmelegített sütőbe tettem, alulról a második rácsra és 35 percig sütöttem.
30-nál érdemes beleszúrni egy fogpiszkálót, szerintem elég neki annyi is.
Lehet gyümölcsöt is beletenni, vagy vágott diót, mandulát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.