2020. május 7., csütörtök

KefÍres kevert glutén tej és cukormentesen

Kefires kevert glutén tej és cukormentesen 

Nem nagyon sütök cukormentes sütiket, de az egyik sütimet úgy is elkészítettem, mert többször volt téma a gluténmentes FB csoportban. 


A normál cukros alapreceptet itt találjátok: KEFIRES KEVERT SÜTI

Az alaprecept ugyanez, annyi módosítással, hogy Naturbit barna rizslisztet használtam, a kefír helyett laktózmentes joghurtot, és a cukor helyett 45 gr Diawellness 4:1 eritrit-stevia keveréket. Ha vki édesebben szeretné, 50 grammot is tehet, mi családilag arra jutottunk, hogy pont elég és így a jó, nem kell bele több. 😊😊 a tetejét -porrá őrölt eritrittel szórtam meg. Kisebb tepsibe tettem mint a cukros verziót, és nem is lesz annyira magas mint az, de azért így sem lapos

Hozzávalók: 
3 pohár NAturbit barna rizsliszt
1 sütőpor, 
50 gr Diawellness 4:1 eritrit-stevia keverék
1 csapott pohár olaj, 
1 laktózmentes kefír vagy joghurt /Aldiban kapható 175 gr-os/ 
4 db M-es méretű tojás 
2 csapott ek. kakaópor. A mérce a kefíres pohár. 


A barna rizslisztet és a sütőport elkevertem. A tojásokat habosra kevertem az édesítővel, majd a kefirrel, aztán az olajat is hozzáadtam. Addig kevertem, míg egynemű lett. Utána hozzáadtam a sütőporos barna rizslisztet. A tészta 3/4 részét beleöntöttem egy sütőpapíros tepsibe /méret 20x25 cm/ a maradékhoz kevertem a 2 csapott ek. kakaóport. 



Kikevertem és a sárga tészta tetejére öntöttem, villával belehúzkodtam. 
175 fokra előmelegített sütőbe tettem, alulról a második rácsra és 35 percig sütöttem. 

30-nál érdemes beleszúrni egy fogpiszkálót, szerintem elég neki annyi is. 

Lehet gyümölcsöt is beletenni, vagy vágott diót, mandulát.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.