Ennek a répatortának a receptje már szerepel a blogon, ott tejmentes változatban és más gm liszttel.
Itt megtaláljátok: Glutén és tejmentes répatorta
Hozzávalók:
- 30 dkg Schar Mix It süteményliszt
- 30 dkg sárgarépa lereszelve (ez kb. 4 db közepes répa)
- 3 db M-es tojás
- 25 dkg porcukor
- 120 ml olaj
- 1 csomag sütőpor (én csak felet tettem)
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 tk fahéj
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A sárgarépát lereszelem és félreteszem. Kimérem a lisztet, a sütőport, a vaníliáscukrot, a fahéjat a reszelt citromhéjat összekeverema liszttel. A porcukrot egy külön tálba mérem. A három tojást a porcukorhoz adom, és habosra keverem, majd hozzáadom az olvasztott margarint vagy az olajat. Alaposan elkeverem, utána beleteszem a répát, kikeverem majd jöhet a szárazanyag. Addig keverem míg egynemű lesz. Nekem még egy csapott kanál lisztet felvett a tészta, annyit adtam hozzá.
Egy 22 cm-es csatos tortaformába sütőpapírt teszek és abba öntöm a tésztát.
170 fokra előmelegített sütőben, 2-es rácson sütöm kb. 45 percet, de a sütők nem egyformák, érdemes tűpróbát végezni.
Ha elkészült kiveszem kibontom a formából és egy rácson hagyom kihűlni.
Hozzávalók a krémhez: (ez Bettitől)
- 50 dkg laktózmentes mascarpone (én a LIdl-ben kaphatót használom)
- 5 dl laktózmentes tejszÍn
- 3 cs dr. oetker habfixáló
- 1 cs. dr. oetker zselatinfix
- 10 dkg porcukor
A zselatinfix-et összekeverem a porcukorral és a mascarpone-val, a habfixálóval felverem a habot és a kettőt összevegyitem. A kisült tésztát kettévágom betöltöm a krémet és a maradékból megdÍszitem.
Készitettem már Doves Farm önkelesztő liszttel is, akkor 35 dkg liszt kell hozzá és 3 gr sütőpor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.