2013. április 13., szombat

Rántott hal tojásmentes panírral

Rántott hús, hal, (vagy gomba, karfiol, brokkoli, kinek mi) tojásmentes panírral 

Ez most rendhagyó bejegyzés lesz, mert konkrét receptleírás nem lesz, hiszen rántott húst, vagy zöldséget  mindenki tud sütni:)) Csak arról szól, hogy mivel pótolom a tojást a panír készítése során. 

A gyerekeim szeretik a rántott húst. Lehet róla vitatkozni hogy nem egészséges stb., de ők akkor is szívesen eszik, úgyhogy gyakran kerül az asztalra, méghozzá a hagyományos módon készítve, nekem a sütőben sült változat nem jön be. Újabban kókuszzsírban sütöm, azt mondják sokkal egészségesebb mint a hagyományos étolaj. Egyébként tényleg jobb...nincs olajszag:))
Amikor kiderül, hogy a gyerek tojásérzékeny akkor az emberben felmerül a kérdés, hogy oké, egy darabig nincs bundáskenyér, meg piskóta stb. és megoldja. De hogy lehet egy rántott húst bepanírozni tojás nélkül?? Aztán az ember lánya gondolkozni kezd...és rájön hogy baromi egyszerű az egész. Pótolja....mással. A tojást egyszerűen tej+1 teáskanál étkezési keményítő keverékével pótolom. 

Most a rántott halról készült képet hoztam mutatóba, mert hát a rántott húst se nagyon fényképezi az ember...csak szemléltetésképpen hoztam, ugyanolyan mint a hagyományos:) ízre is, állagra is. 


4 megjegyzés:

  1. Szia! Rizsliszttel, rizstej+keményítő (ez nekem új) és gm zsemlemorzsa/kukoricapehellyel is működhet a panír? Próbáltad esetleg így? Köszi a választ! :)

    VálaszTörlés
  2. Működhet. De letezik mar tojaspotlo is, ami szinten hasonló elven működik. Az Orgran és a Loprofin termékeit ajánlom.

    VálaszTörlés
  3. No igen, ezek csodás praktikák, de mi van akkor, ha az ember lánya tojás-, tej- és élesztő érzékeny. Így kell(ene) rántott sütnivalót készíteni. (A tojáspótló már megvan, most a prézli helyett keresem a megfelelő panírozó anyagot.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva! Próbáld ki a linken lévő morzsát. Üdvözlettel Malena https://www.dietas-termekek-webshop.hu/szafi_free_glutenmentes_morzsa_-_sos_etelekhez_200g_5316
      Szafi Free Gluténmentes morzsa - sós ételekhez 200g
      Összetevők: gluténmentes kölesliszt, tápiókakeményítő, bambuszrost, savanyúságot szabályozó anyag (almaecet, citromsav), útifűmaghéjliszt, só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát).

      Törlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.