2013. április 13., szombat

Rántott hal tojásmentes panírral

Rántott hús, hal, (vagy gomba, karfiol, brokkoli, kinek mi) tojásmentes panírral 

Ez most rendhagyó bejegyzés lesz, mert konkrét receptleírás nem lesz, hiszen rántott húst, vagy zöldséget  mindenki tud sütni:)) Csak arról szól, hogy mivel pótolom a tojást a panír készítése során. 

A gyerekeim szeretik a rántott húst. Lehet róla vitatkozni hogy nem egészséges stb., de ők akkor is szívesen eszik, úgyhogy gyakran kerül az asztalra, méghozzá a hagyományos módon készítve, nekem a sütőben sült változat nem jön be. Újabban kókuszzsírban sütöm, azt mondják sokkal egészségesebb mint a hagyományos étolaj. Egyébként tényleg jobb...nincs olajszag:))
Amikor kiderül, hogy a gyerek tojásérzékeny akkor az emberben felmerül a kérdés, hogy oké, egy darabig nincs bundáskenyér, meg piskóta stb. és megoldja. De hogy lehet egy rántott húst bepanírozni tojás nélkül?? Aztán az ember lánya gondolkozni kezd...és rájön hogy baromi egyszerű az egész. Pótolja....mással. A tojást egyszerűen tej+1 teáskanál étkezési keményítő keverékével pótolom. 

Most a rántott halról készült képet hoztam mutatóba, mert hát a rántott húst se nagyon fényképezi az ember...csak szemléltetésképpen hoztam, ugyanolyan mint a hagyományos:) ízre is, állagra is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése