2013. június 1., szombat

Csokis piskóta tej és tojás nélkül

Csokis piskóta tej és tojás nélkül - gluténmentesen is 


A fotón a Mester sütilisztes gluténmentes változat! :) 

Ez az alaprecept a netről van. Nem tudom kié, kering már egy ideje, én akkor találtam rá, amikor a kisebbik fiam 1 éves volt és tortát szerettem volna készíteni a születésnapjára. Sem tojás, sem tej nincsen benne. Apróságokat változtattam csak rajta, és pl. amikor tortának készítem, az alaphozzávalókat felszorzom 1,3-al, úgy a 26 cm-es tortaformába pont elég, az alapmennyiségekkel kevés lenne. De ha valakinek 22 cm-es formája van, akkor elég az alap mennyiség is.

Hozzávalók:

150 gramm cukor -
5 ek. gluténmentes kakaópor
250 gramm liszt - gluténmentes változatban: Mester Süteményliszt
1 sütőpor
1 van. cukor
1 mk. szódabikarbóna
csipet só
6 evőkanál kukoricaolaj
2 evőkanál ecet (almaecet is jó) 10!%-os
250-300 ml víz - gluténmentes változatnál 250-270 ml víz

A szárazanyagokat összekeverem, majd a kimért nedves hozzávalókat is és elegyítem a kettőt, habverővel simára keverem és mehet is a sütőpapíros formába. 180 fokon 40 percig sütöm.
Gluténmentes változat képen:





Hagyományos változat:







Sütéseimhez a gluténmentes termékeket az Egészség Market biztosítja! 

13 megjegyzés:

  1. Ez elképesztően finom. Gyümölcstorta alapnak is ezt használom, és ebből lesz a szülinapi torta alapja is. Köszönöm a receptet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó bár kicsit megkésve, de válaszolok, csak most láttam a hozzászólást :) Az én kisfiamnak is mindig ez a tortaalapja :) Örülök hogy bevált a recept :)

      Törlés
  2. Ez egy nagyon finom torta, a tésztája "szottyos és puha", egyáltalán nem száraz. Ez a torta alapreceptem ha tortát sütök. És diókrémmel töltöm meg, szintén a blogról.:-)
    Régóta készítem már - igaz nem gluténmentesen - de ettem már gluténmentes zserbót és nem volt közte különbség :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez szuper Gabi! Nagyon örülök, hogy nektek is bevált a recept! :)

      Törlés
  3. Szia! Kakaó nélkül vajon hogy alakul a recept?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kakaó nélkül még nem készítettem, de szerintem működne, a kakaó helyett adj hozzá valamivel több lisztet és kicsit kevesebb folyadékot :)

      Törlés
  4. Szia!
    Kukoricaolaj helyett használhatok kókuszolajat is? Tortaként szeretném felhasználni! :)
    Nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Marika! ezt a torta lapot ha sütöd, akkor milyen módban sül meg a torta alap? alsó-felső sütés vagy légkeverés?Válaszodat köszönöm! Éva

    VálaszTörlés
  6. Szia Éva! :-) Mindig alsó felső sutest használok. 😊

    VálaszTörlés
  7. Szia Éva! :-) Mindig alsó felső sutest használok. 😊

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm szépen Marika a segítségedet! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.