Az alábbi receptet egy netes oldalon találtam, és nagyon megtetszett, így kipróbáltam, olaszul ugyan nem tudok de azért nagyjából érthető volt. A leírástól némiképp eltértem, mert ahogy szoktam, formázás után kelesztettem a zsemléket, és tovább is mint ahogy írta a recept, 1 órán át meleg helyen.
Itt az eredeti: Nutri-free gluténmentes diós zsemle
Én feleztem a mennyiségeket, ebből 8 darab zsemlét kaptam.
Hozzávalók:
- 200 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 15 gramm kukoricaliszt
- 35 gramm rizsliszt
- 185 gramm víz
- 10 gramm friss Budafoki élesztő
- 6 gramm méz (én plusz egy kockacukrot tettem az élesztőhöz)
- 40 gramm apróra vágott dió
- 7 gramm olívaolaj
- 2,5-3 gramm só (ízlés szerint)
A szokásos módon élesztőt cukorral a vízben felfuttattam, addig a többi hozzávalót kimértem elkevertem a keverőtálban. Hozzáadtam az élesztőt, az olajat és Mrs. Bosch kidagasztotta a tésztát, ezután kanállal és kézzel kis zsemléket formáztam, és 1 órán át kelesztettem letakarva, vékonyan lekentem olívaolajjal, majd 190-195 fokos sütőben 30 perc alatt középső rácson, (kis vizes tálka a sütőben) készre sütöttem. Nagyon puha, finom ízű zsemlét kaptam, almával, sajttal (aki eheti), sonkával vagy akár szőlővel is isteni finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.