Hogy egy kis változatosság is legyen, most más lisztből készítettem a zsemlét és őrölt magkeveréket adtam a tésztához.
Hozzávalók:
- 240 gramm Nutri-Free Mix Per Pane gluténmentes kenyérliszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 14 gramm őrölt magkeverék ( én tökmagot, és napraforgómagot daráltam le)
- 2 evőkanál kukoricaolaj
- 10 gramm friss Budafoki élesztő
- 2 kockacukor
- 4 gramm só
- 220 ml víz
A vízben felfuttattam a cukorral az élesztőt, addig bekevertem a száraz hozzávalókat, ezután hozzáöntöttem az élesztőt, majd hozzáadtam a kukoricaolajat és tésztát dagasztattam a géppel. Formáztam a tésztát, a bagettsütő rácson fél órát keltek meleg helyen, majd bevágtam a tetejüket, lekentem olajos ecsettel, rászórtam magokat és 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöttem őket (kb. 30 perc kellett neki ). A sütő aljába természetesen most is tettem némi vizet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.