2014. február 4., kedd

Gluténmentes császárzsemle

Gluténmentes császárzsemle

Talán picit túlzás a neve, mert először csináltam és formáztam és nem lett tökéletes, de majd igyekszem :-) 

Hozzávalók:

  • 250 gramm Nutri-free Mix Per Pane liszt
  • 1 ek burgonyapehely
  • 2 ek kukoricaolaj
  • 8 gramm friss Budafoki élesztő
  • 2 kockacukor
  • 4 gramm só
  • 1 ek puffasztott amaránt
  • 220 ml víz 
tetejére: szezámmag

A szokásos módon a géppel kelt tésztát dagasztatok, lásd itt a leírást:  tészta
Ezután 6 egyenlő részre osztom,  és a darabokat egyenként 35 cm hosszú, vékony rúdba sodrom. Ezt ezután felhajtom, mintha össze akarnám kötni, aztán az egyik szárát alulra befűzöm, megfordítom és a másikat is befűzöm. 
Sütőpapíros tepsire helyezem őket, és letakarva 30 percig kelesztem. Utána lekenem olajjal és megszórom szezámmaggal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütöm. Sütés után vízzel megspricceltem. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.