2017. augusztus 18., péntek

Gyümölcstorta

Gyümölcstorta

Az idei nyár nem a blogírásról és a konyhai ténykedésről szólt nálunk. 
Sokat csavarogtunk, nyaraltunk, véletlenül sem sütöttem semmit.



Egészen mostanáig....augusztus elején volt a születésnapom...szép kerek....40 éves lettem. Ennek örömére el is utaztunk a férjemmel és a fiaimmal és nyaraltunk egy jót. Amikor hazajöttünk akkor viszont megünnepeltük együtt a családdal is. Erre az alkalomra készült ez a gyümölcstorta, a nagy melegben annyira nem vágyik az ember a krémes finomságokra. 
Valami könnyű gyümölcsös desszertre gondoltam, és a férjem nagyon szereti a gyümölcstortát, így ezt választottam. 

Az alapja egy 3 tojásos gluténmentes piskóta tészta, hozzávalók: 

  • 3 db L méretű tojás szétválasztva
  • 3 kanál cukor
  • 3 kanál Nutri-free mix per dolci gluténmentes lisztkeverék 
A tojásfehérjét felvertem a cukorral. A sárgáját elkavartam. Amikor kemény volt a tojásfehérje, hozzáadtam a sárgáját és óvatosan fakanállal elkevertem. Ezután a lisztet is fakanállal belekevertem. Egy 26 cm-es kivajazott, és rizslisztezett formába öntöttem a masszát és elsimítottam. 175 fokos sütőben sütöttem meg középső (2) rácson. Sütési időt pontosat nem tudok írni mert nem mértem de körülbelül 20 perc. Tűpróbát érdemes csinálni. 






Miután megsült kiborítottam egy sütőpapírra. Az alja lesz a teteje. 

Elkészítettem a pudingot, ennek a hozzávalói: 
  • 4 dl Joya mandulás rizstej
  • 1 csomag vaníliapuding
  • 3 kanál cukor 
A hagyományos módon pudingot főztem belőle, majd folyamatosan kevergetve langyosra hűtöttem. 

2 doboz szedret és kb 6 db kopaszbarackot megmostam, a barackot szeleteltem, közben kevergettem a pudingot. 

A pudingot ráöntöttem a megsült piskótára, elsimítottam majd rápakoltam a gyümölcsöket. 











Ezután tettem rá Haas tortazselét, amit a leírás szerint készítettem el de véleményem szerint elhagyható. Máskor nem teszek rá. :) 

Tálalásig tortafedővel letakarva a hűtőben tartottam. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése