2014. január 25., szombat

Milánói makaróni - gluténmentesen

Milánói makaróni - gluténmentesen


Egyszerű, semmi fakszni, finom, és gluténmentes...szeretjük. 

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg sonka apróra vágva
  • 4 gerezd préselt fokhagyma
  • 20 dkg csiperke gomba, apróra vágva
  • étolaj
  • só, bors,
  • paradicsompüré (eltett házi paradicsomot használtam)
  • némi cukor
  • kakukkfű, bazsalikom, rozmaring (nekem csak szárított volt azt használtam)
  • víz
Ezenkívül száraztészta...és sajt.
Nálam ez gluténmentes és tojásmentes,  kukoricából készült száraztészta...ami most egyébként spagetti lett, mert ebből a termékcsaládból még nincs makarónitészta :-) A többiek természetesen makarónit kaptak...tojásos és búzalisztes makarónit. 

Olajban megdinsztelem a hagymát, a fokhagymát, rádobom a sonkát, átpirítom, kis vízzel felöntöm, 10 percig párolódik fedő alatt, hozzáadom a megtisztított, apróra vágott gombát, befűszerezem, puhulásig főzöm, majd hozzáadom a paradicsomot és  beforralom...még kevés ideig főzöm és kész is. 

Kifőzöm a tésztát, és kész is. 
A család azon része aki nem tejallergiás reszelt sajttal eszi..én anélkül, ezért a kép is így készült. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése