Milánói makaróni - gluténmentesen
Egyszerű, semmi fakszni, finom, és gluténmentes...szeretjük.
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 30 dkg sonka apróra vágva
- 4 gerezd préselt fokhagyma
- 20 dkg csiperke gomba, apróra vágva
- étolaj
- só, bors,
- paradicsompüré (eltett házi paradicsomot használtam)
- némi cukor
- kakukkfű, bazsalikom, rozmaring (nekem csak szárított volt azt használtam)
- víz
Ezenkívül száraztészta...és sajt.
Nálam ez gluténmentes és tojásmentes, kukoricából készült száraztészta...ami most egyébként spagetti lett, mert ebből a termékcsaládból még nincs makarónitészta :-) A többiek természetesen makarónit kaptak...tojásos és búzalisztes makarónit.
Olajban megdinsztelem a hagymát, a fokhagymát, rádobom a sonkát, átpirítom, kis vízzel felöntöm, 10 percig párolódik fedő alatt, hozzáadom a megtisztított, apróra vágott gombát, befűszerezem, puhulásig főzöm, majd hozzáadom a paradicsomot és beforralom...még kevés ideig főzöm és kész is.
Kifőzöm a tésztát, és kész is.
A család azon része aki nem tejallergiás reszelt sajttal eszi..én anélkül, ezért a kép is így készült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.