Megsütöttem én is a híres turbókiflit, ez NEM gluténmentes, csak laktóz és tojásmentes.... de hamarosan jelentkezem a mindenmentes változattal, már tesztelés alatt van :-)
Itt található Limara kiflije, ez alapján készítettem el, minimális módosításokkal, némiképp kevesebb lisztet, és abból is tönkölylisztet használtam, és én 8 dkg vajat tettem bele, valamint a tojást elhagytam belőle, ezenkívül kicsit kevesebb élesztőt használtam, valamint a tölteléknél is kimaradt két dolog mert híján voltam a receptben leírt alapanyagnak, de ettől függetlenül tökéletes lett az általam elrakott baracklekvárral is.
Beírom azért az én változatomat:
Hozzávalók a tésztához:
- 50-55 dkg bio fehér tönkölyliszt
- csipet só
- 70 gramm cukor
- 3 dl langyos laktózmentes tej
- 8 dkg olvasztott laktózmentes vaj
- 3 dkg friss Budafoki élesztő
A töltelék hozzávalói:
- 120 gramm étcsoki
- 2 ek. keserű kakaópor
- 70 gramm cukor
- 2 ek. baracklekvár
A kelesztés a sütőben történt 20 percet kelesztettem kacsasütő tálban 35 fokos sütőben letakarva, utána már fogtam is hozzá a formázáshoz. Miután feltekertem az összes kiflit, kb. 15 percig keltek még a mikrosütő tetején, aztán betoltam a sütőbe.
A tetejét félidőben tej és olvasztott vaj keverékével kentem meg. Nekem 200 fokon középső rácson 25 percig sültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.