Hideg van...csak megérkezett végre a tél...így meleg tartalmas levesre vágytunk...a frankfurtira esett a választás. Az igazi frankfurti leves tejföllel készül, ám alternatív megoldásként rizstej is kerülhet bele, de természetesen aki ehet tejfölt bátran használja :-)
Hozzávalók:
- 1 nagy fej kelkáposzta apróra vágva
- 1 nagy fej vöröshagyma kockára vágva
- 3 gerezd pucolt, reszelt fokhagyma
- 2 kanál Nutri-free rizsliszt, pirospaprika, olaj
- 1 ek só
- 1 ek ételízesítő (bio, glutén és na-glutamát mentes)
- 1 teáskanál majoranna
- őrölt bors
- 6 db minivirsli vagy 4 normál méretű (tej és gluténmentes)
- 4 db nagy krumpli kockára vágva
- 3 dl rizstej (aki nem tejfehérje-érzékeny használjon 150 gr tejfölt)
Elővettem egy méretes edényt, mert ebből a hozzávaló mennyiségből jó sok leves lesz :-) ebbe vékony rántást készítettem a rizslisztből az olajjal, mikor szép színt kapott hozzáadtam a vöröshagymát és a fokhagymát, gyorsan átkevertem és a tűzről félrehúzva belekevertem a pirospaprikát is. Folytonos keverés mellett felengedtem vízzel, hozzáadtam a tisztított aprított káposztát, és krumplit, befűszereztem és puhára főztem. Ezután beletettem a felkarikázott virslit, hozzáadtam a rizstejet és még 10 percet főztem.
A tejfölös változatnál: amikor már puha minden zöldség kb. 150 gr laktózmentes tejfölt pár merőkanál levessel simára keverek és a leveshez adom, felforralom még pár percet főzöm és kész is.
Tejmentes verzió:
A tejfölös változatnál: amikor már puha minden zöldség kb. 150 gr laktózmentes tejfölt pár merőkanál levessel simára keverek és a leveshez adom, felforralom még pár percet főzöm és kész is.
Tejmentes verzió:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.