2014. január 25., szombat

Zöldbableves glutén és tejmentesen - is!

Zöldbableves - glutén és tejmentesen is


A kedvenc zöldbablevesünk, nagyon szeretjük, és ezt is lehet gm és tejmentes változatban készíteni. 

Hozzávalók:


  • 1 fej tisztított apróra vágott vöröshagyma
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • pirospaprika, liszt, olaj (gm változatban rizslisztet használok hozzá)
  • 50 dkg zöldbab
  • 4 nagyobb szem krumpli tisztítva, kockákra vágva
  • 1 ek. bio ételízesítő
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl (tejmentes változatban a tejföl helyett 3 dl rizstej kerül bele).
Úgy kezdem, hogy az edényben vékony világos rántást készítek, amibe beleteszem a vöröshagymát, és a fokhagymát. Átpirítom, majd félrehúzom, és belekeverem a pirospaprikát, felöntöm vízzel és hozzáadom a zöldbabot és a burgonyát, befűszerezem és puhulásig fedő alatt takarékon főzöm. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadom az ecetet a cukrot, majd a tejfölt vagy a tejet, és felforralom a levest és pár percig még főzöm. Amennyiben a tejfölös változat készül, úgy kell elkészíteni, hogy a levesből egy kis edénybe kimerni két merőkanálnyit, abban elkeverni a tejfölt és úgy beleönteni a levesbe és összefőzni, így szép selymes lesz, nem kapja össze a tejfölt. 

A képen a gluténmentes és tejmentes változat látható. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése