Zöldbableves - glutén és tejmentesen is
A kedvenc zöldbablevesünk, nagyon szeretjük, és ezt is lehet gm és tejmentes változatban készíteni.
Hozzávalók:
- 1 fej tisztított apróra vágott vöröshagyma
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- pirospaprika, liszt, olaj (gm változatban rizslisztet használok hozzá)
- 50 dkg zöldbab
- 4 nagyobb szem krumpli tisztítva, kockákra vágva
- 1 ek. bio ételízesítő
- só
- 2 evőkanál ecet
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál tejföl (tejmentes változatban a tejföl helyett 3 dl rizstej kerül bele).
Úgy kezdem, hogy az edényben vékony világos rántást készítek, amibe beleteszem a vöröshagymát, és a fokhagymát. Átpirítom, majd félrehúzom, és belekeverem a pirospaprikát, felöntöm vízzel és hozzáadom a zöldbabot és a burgonyát, befűszerezem és puhulásig fedő alatt takarékon főzöm. Amikor megpuhultak a zöldségek, hozzáadom az ecetet a cukrot, majd a tejfölt vagy a tejet, és felforralom a levest és pár percig még főzöm. Amennyiben a tejfölös változat készül, úgy kell elkészíteni, hogy a levesből egy kis edénybe kimerni két merőkanálnyit, abban elkeverni a tejfölt és úgy beleönteni a levesbe és összefőzni, így szép selymes lesz, nem kapja össze a tejfölt.
A képen a gluténmentes és tejmentes változat látható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.