2014. március 15., szombat

Betti gluténmentes kenyere

Betti gluténmentes kenyere

Ezt a kis cipót Betti receptje alapján készítettem, és mondhatom hogy igen finomra sikeredett :-) 
Bettinél a folyadék vízből és tejből állt, nálam ez csak vízre korlátozódik a tejfehérje allergia miatt, de ez mit sem ront a kenyérkén. 

Hozzávalók: 

  • 15 dkg Schar B Mix kenyérliszt
  • 10 dkg Beiker kenyérpor
  • 250 ml langyos víz
  • 1 teáskanál só és egy kevéske cukor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 teáskanál psyllium (fiber husk - útifűmaghéj)
  • 15 gramm friss élesztő 
  • 3 ek olaj
A szárazanyagokat összekeverem, az élesztő kivételével. A vizet és a citromlevet hozzáadom, rászórom az élesztőt és gyorsan beindítom a robotgépet. Közben hozzáadagolom a 3 kanál olajat is. Ha elkészült, a masszát egy rizsliszttel leszórt és olajjal vékonyan kikent jénaiba teszem és szépen elsimítom a tetejét. 50 fokos sütőben, letakarva duplájára kelesztem, 30 perc alatt, majd bevágom vékonyan lekenem olajjal, leszórom rizsliszttel és 190 fokon 1 órát, vagy kicsit tovább, míg szép piros lesz, addig sütöm. 





2 megjegyzés:

  1. Sziasztok.Ez a kenyér sörélesztővel is jó lenne?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Csilla! Gluténmentes diétában nem alkalmazható a sörélesztő.

    VálaszTörlés