Ezt a kis cipót Betti receptje alapján készítettem, és mondhatom hogy igen finomra sikeredett :-)
Bettinél a folyadék vízből és tejből állt, nálam ez csak vízre korlátozódik a tejfehérje allergia miatt, de ez mit sem ront a kenyérkén.
Hozzávalók:
- 15 dkg Schar B Mix kenyérliszt
- 10 dkg Beiker kenyérpor
- 250 ml langyos víz
- 1 teáskanál só és egy kevéske cukor
- 1 kávéskanál citromlé
- 1 teáskanál psyllium (fiber husk - útifűmaghéj)
- 15 gramm friss élesztő
- 3 ek olaj
A szárazanyagokat összekeverem, az élesztő kivételével. A vizet és a citromlevet hozzáadom, rászórom az élesztőt és gyorsan beindítom a robotgépet. Közben hozzáadagolom a 3 kanál olajat is. Ha elkészült, a masszát egy rizsliszttel leszórt és olajjal vékonyan kikent jénaiba teszem és szépen elsimítom a tetejét. 50 fokos sütőben, letakarva duplájára kelesztem, 30 perc alatt, majd bevágom vékonyan lekenem olajjal, leszórom rizsliszttel és 190 fokon 1 órát, vagy kicsit tovább, míg szép piros lesz, addig sütöm.
Sziasztok.Ez a kenyér sörélesztővel is jó lenne?
VálaszTörlésKedves Csilla! Gluténmentes diétában nem alkalmazható a sörélesztő.
VálaszTörlés