Ma egy olyan muffint készítettem, amihez nem "gyári" lisztkeveréket használtam. Egy külföldi oldalon találtam meg az eredetit, ennek alapján neki is kezdtem, de mi jobban szeretjük a diót a mandulánál, ezért alapból én diót használtam a mandula helyett, és a folyadék mennyisége is igen csekélyke volt, a megadott mennyiséggel nem is működött volna a tészta. Szerintem kimaradt belőle a víz.
Az eredeti recept innen van, ennek alapján készítettem, az alábbiak szerint:
Hozzávalók:
- 140 gramm cirokliszt
- 90 gramm darált dió
- 70 gramm burgonya keményítő
- 90 gramm barnacukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál xantán gumi
- pici só
- 1 dl rizsszirup
- 125 ml narancslé
- 100 ml víz
- 2 teáskanál vanília kivonat (ha nincs otthon vaníliaaroma is jó vagy akár csak vaníliás cukor is)
- a tetejére aprított dió
A szárazanyagokat összekevertem, majd hozzáadtam a vizet és a narancslevet is, összekevertem és a papírozott muffinformába betöltöttem, a tetejét megszórtam a darabos dióval. 180 fokos sütőben kb. 30 perc kell neki. Én 40-re állítottam, kicsit túlsütöttem a tetejét, elég neki a 30 perc. :-)
Nem túl édes süti, kis porcukorral, eperlekvárral isteni finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.