Ma pizza készült nálunk, sonkával növényi sajttal. Mivel csak magamra készítettem negyed adagnyi készült, az alábbi hozzávalókkal:
A tészta a zacskón lévő, semmi változtatás nincs, csak negyedeltem a mennyiségeket:
A tésztához:
- 125 gramm Nutri-free Mix Per Pizza liszt
- 92,5 ml langyos víz
- 2,5 gramm friss Budafoki élesztő + 1 kockacukor
- 7,5 gramm olívaolaj
- 2 gramm só
Feltét:
- 125 gramm bio paradicsompüré amiben van bazsalikom és oregano, én ezt használtam: DM Alnatura bio paradicsomszósz
- 2 nagy maréknyi aprított sonka (laktóz és gluténmentes)
- 2 nagy maréknyi csemegekukorica
- Violife növényi pizzasajt
A lisztben elkeverem a sót, az élesztőt a cukorral a langyos vízben felfuttatom, hozzáadom a liszthez és beleteszem az olívaolajat is. Géppel homogén tésztát dagasztatok majd 2 órát kelesztem letakarva.
Ezután a sütőt 250 fokra előmelegítem, a sütőformát vagy tepsit kikenem leheletvékonyan olívaolajjal, a tésztát kinyújtom, megszurkálom villával és 7-9 percre beteszem és elősütöm. Kiveszem lekenem a pürével, ráteszem a sonkát, a kukoricát és ráreszelem a Violife-ot. Visszatolom még 15 percre a sütőbe. A hőfok marad 250 fok. És kész is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.