Medvehagyma leves glutén és tejmentesen
A medvehagymát imádjuk. Ha szezonja van mindig van itthon és a férjem kedvence a belőle készült leves. Nagyon egyszerű, és nagyon hamar készen van.
Hozzávalók:
2-3 csokor medvehagyma
3 nagy krumpli
4 gerezd fokhagyma
2-3 szál újhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 liter húsleves alaplé, vagy ha nincsen készen akkor egy bio leveskocka ami gluténmentes is
1 csapott kanál rizsliszt
só, kevés őrölt bors
1 dl Bio Bridge rizstej
(aki bírja tehet hozzá cocomas-t is, nem rontja el, de ezt nem mindenki tolerálja)
A tálaláshoz: apróra vágott, kisütött bacon szalonna, és néhány medvehagymalevél, esetleg gm pirított kenyér.
Aki nem diétázik, pirított kenyérkockák és reszelt sajt is mehet rá.
Aki nem glutén és tejérzékeny, a rizsliszt helyett búzaliszttel, a rizstej helyett tej és tejszín hozzáadásával készítheti el, régebben én is így készítettem. A mennyiségek azonosak.
A medvehagymát megmosom és átválogatom. Alaposan át kell mosni. Utána apróra vágom és a megmosott krumplit is felkockázom, a fokhagymát áttöröm, a vöröshagymát kockára vágom és az újhagymát karikákra. Olajban a vöröshagymát üvegesre pirítom, hozzáadom a medvehagymát, újhagymát, és lefonnyasztom. Ezután belekerül a fokhagyma is, és a krumpli. Leszórom az egy kanál rizsliszttel és felöntöm az alaplével, belekerül a só bors is. Kevés ideig főzöm, épp csak amíg a krumpli lepuhul, ezután felöntöm a rizstejjel, cocomas kókuszkrémmel felforralom és kb. 5 percet főzöm, majd botmixerrel leturmixolom, így még öt percet lassú tűzön főzöm. Közben kisütöm a kockázott bacont, majd tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.