A hagyományos linzertésztát vettem alapul, de végül aztán kissé módosítottam az arányokon és adtam hozzá darált mandulát is, és nem bántam meg, nagyon finom, porhanyós, ízes, igazi linzert sikerült sütni.
Hozzávalók:
- 20 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
- 10 dkg mandulaliszt (vagy darált mandula)
- 8 dkg porcukor
- 15 dkg bio növényi tejmentes margarin (esetemben ez most Biopont-os volt, de aki érzékenyen reagál a szójalecitinre, használjon LIGA-t, mert abban nincsen), vagy 10 dkg (max. 12) Vitador margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 biocitrom lereszelt héja
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló ( 1 ek. négy kanál vízben elkeverve)
- 1 mk. sütőpor
- málnalekvár, kis porcukor a szóráshoz
A lisztet a mandulával, a porcukorral, a citromhéjjal, vaníliáscukorral és a sütőporral alaposan elkevertem, hozzáadtam a kockára vágott margarint, robotgéppel elkezdtem dagasztatni, majd hozzáadtam a tojáspótlót is. Mikor szép egynemű tésztát kaptam, leállítottam Mrs. Bosch-t és kézzel gombócot formáztam a tésztából. Pici lisztet nekem még kellett hozzá adni, de nem sokat adtam hozzá a tészta lágy maradt. Ezután 1 órára hűtőbe tettem.
Egy óra elteltével a tésztagombócot lisztezett nyújtólapon lisztezett nyújtófával kinyújtottam, kiszaggattam és sütőpapíros tepsibe helyeztem. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sülnek. Akkor jó mikor azt gondolom hogy még sülhetne...nem kell tovább sütni. Picit színesedik már a széle, akkor tökéletes. Hagyom kihűlni, majd a lekvárral összeragasztok egy teli és egy középen lyukas linzerkarikát. Lehintem porcukorral és kész is :-)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!
Nagyon guszta:))
VálaszTörlésKöszönöm :-) és nagyon finom, érdemes kipróbálni :-)
VálaszTörlés