2014. április 2., szerda

Gluténmentes kenyér Nutri Free Mix Per Pane és Fibra keverékből

Gluténmentes kenyér Nutri Free Mix Per Pane és Fibra keverékből

Hozzávalók:

  • 200 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
  • 50 gramm Nutri-free Mix Fibra liszt
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 4 gramm só
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1,5 dkg friss Budafoki élesztő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 210 ml víz
A tetejére és a jénai edényhez rizsliszt, és olívaolaj, és olajosmagvak. 

A száraz hozzávalókat elkeverem, hozzáadom az élesztőt is, majd beindítom a robotgépet. Gyorsan beleszórom az élesztőt, majd az olajat beleteszem. Homogén egynemű tésztát kapok ami elválik az edény falától. 

Beleteszem a tésztagombócot az olajjal kikent és rizsliszttel leszórt jénai edénybe és bevágom a tetejét, leszórom rizsliszttel enyhén, majd letakarom és 50 fokos sütőben 50 percig kelesztem. Utána leolajozom vékonyan a tetejét, rászórom a magokat és 195-200 fokos sütőben megsütöm. Az én sütőm sokáig süt kell az 1 óra a kenyérnek. De a sütési időt sütője válogatja. 
Ha elkészült rácson hagyom kihűlni. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.