Hozzávalók:
- 200 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 50 gramm Nutri-free Mix Fibra liszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 4 gramm só
- 1 mokkáskanál cukor
- 1,5 dkg friss Budafoki élesztő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 210 ml víz
A száraz hozzávalókat elkeverem, hozzáadom az élesztőt is, majd beindítom a robotgépet. Gyorsan beleszórom az élesztőt, majd az olajat beleteszem. Homogén egynemű tésztát kapok ami elválik az edény falától.
Beleteszem a tésztagombócot az olajjal kikent és rizsliszttel leszórt jénai edénybe és bevágom a tetejét, leszórom rizsliszttel enyhén, majd letakarom és 50 fokos sütőben 50 percig kelesztem. Utána leolajozom vékonyan a tetejét, rászórom a magokat és 195-200 fokos sütőben megsütöm. Az én sütőm sokáig süt kell az 1 óra a kenyérnek. De a sütési időt sütője válogatja.
Ha elkészült rácson hagyom kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.