2014. április 16., szerda

Nutri-free Mix Per Pane kenyér

Nutri-Free Mix Per Pane kenyér


Az ebből a lisztből készített kenyér receptjét egyszer már feltettem ide a blogba, most kicsit másképpen kelesztettem és porélesztőt használtam, és adtam hozzá némi citromlevet és burgonyapelyhet is, beírom ide is hátha ez valakinek jobban ízlik, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók: 


  • 250 gramm Nutri Free Mix Per Pane kenyérliszt
  • 1 evőkanál burgonyapehely
  • 210 ml langyos víz
  • 1 tk citromlé
  • 15 gramm friss Budafoki élesztő
  • 1,5 kanál kukoricaolaj
  • 1 kockacukor 
  • 3 gramm só 
A szárazanyagokat összekevertem, bele a nedveseket, és végén az olajat, dagasztógéppel kikevertettem, majd olajjal vékonyan kikent és rizsliszttel megszórt jénaiba tettem, vizes kézzel lesimítottam a tetejét és bevágtam. 50 fokra előmelegített, kis vizes tálkás sütőbe tettem és másfél órát kelesztettem. Utána vékonyan lekentem olajjal és leszórtam rizsliszttel, majd 190 fokos sütőben sütöttem készre.  




5 megjegyzés:

  1. Megcsináltam kis változtatással (180g Nutri Free Mix per Pane mellé 70 g Schar Dunkel-t használtam, így jött ki a 250 gramm liszt. Burgonyapehely helyett pedig útifű maghéjat és egy ek tejfölt pluszban. Isteni finom, jó állagú kenyér lett belőle és ami számomra a legfontosabb, hogy a kisfiam üresen is falja, pedig egyébként alig eszik kenyeret. Köszönöm a receptet😊!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon örülök hogy elkeszitetted és bátran kísérleteztel is. 😊😊 gratula 😊😊 Valjek egészségetekre, nincs is annál nagyobb öröm mint mikor a gyermekünk is örömmel és jó étvággyal eszi amit keszitettunk 😊😊

    VálaszTörlés
  3. Nagyon örülök hogy elkeszitetted és bátran kísérleteztel is. 😊😊 gratula 😊😊 Valjek egészségetekre, nincs is annál nagyobb öröm mint mikor a gyermekünk is örömmel és jó étvággyal eszi amit keszitettunk 😊😊

    VálaszTörlés
  4. Szia! Mennyi ideig kell sütni? :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.