Az ebből a lisztből készített kenyér receptjét egyszer már feltettem ide a blogba, most kicsit másképpen kelesztettem és porélesztőt használtam, és adtam hozzá némi citromlevet és burgonyapelyhet is, beírom ide is hátha ez valakinek jobban ízlik, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 250 gramm Nutri Free Mix Per Pane kenyérliszt
- 1 evőkanál burgonyapehely
- 210 ml langyos víz
- 1 tk citromlé
- 15 gramm friss Budafoki élesztő
- 1,5 kanál kukoricaolaj
- 1 kockacukor
- 3 gramm só
A szárazanyagokat összekevertem, bele a nedveseket, és végén az olajat, dagasztógéppel kikevertettem, majd olajjal vékonyan kikent és rizsliszttel megszórt jénaiba tettem, vizes kézzel lesimítottam a tetejét és bevágtam. 50 fokra előmelegített, kis vizes tálkás sütőbe tettem és másfél órát kelesztettem. Utána vékonyan lekentem olajjal és leszórtam rizsliszttel, majd 190 fokos sütőben sütöttem készre.
Megcsináltam kis változtatással (180g Nutri Free Mix per Pane mellé 70 g Schar Dunkel-t használtam, így jött ki a 250 gramm liszt. Burgonyapehely helyett pedig útifű maghéjat és egy ek tejfölt pluszban. Isteni finom, jó állagú kenyér lett belőle és ami számomra a legfontosabb, hogy a kisfiam üresen is falja, pedig egyébként alig eszik kenyeret. Köszönöm a receptet😊!
VálaszTörlésNagyon örülök hogy elkeszitetted és bátran kísérleteztel is. 😊😊 gratula 😊😊 Valjek egészségetekre, nincs is annál nagyobb öröm mint mikor a gyermekünk is örömmel és jó étvággyal eszi amit keszitettunk 😊😊
VálaszTörlésNagyon örülök hogy elkeszitetted és bátran kísérleteztel is. 😊😊 gratula 😊😊 Valjek egészségetekre, nincs is annál nagyobb öröm mint mikor a gyermekünk is örömmel és jó étvággyal eszi amit keszitettunk 😊😊
VálaszTörlésSzia! Mennyi ideig kell sütni? :)
VálaszTörlés50 perc körül
VálaszTörlés