2014. április 21., hétfő

Tej tojás és gluténmentes kakaós foszlós kalács

Tej tojás és gluténmentes kakaós foszlós kalács

A következő receptet az egyik közösségi oldal GM csoportjában tette közzé egy kedves csoporttársam - Szilvi, az ő leírása alapján készült ez. A mennyiségeken nem változtattam, teljesen jó, így ahogy van, nem szabad piszkálni, hozzávalóiban variáltam kicsit, adtam hozzá még ezt azt J, nagyon finom, igazi foszlós kalács, nekünk nagyon ízlett…még a férjemnek is. J  

Hozzávalók:

  • ·        50 dkg Alfa-mix gluténmentes liszt
  • ·        300 ml langyos víz
  • ·        200 ml mandulás rizstej (Bio Bridge)
  • ·        10 evőkanál (csapott) cukor
  • ·        1 vaníliás cukor
  • ·        1 tk. vanília kivonat
  • ·        1 biocitrom reszelt héja
  • ·        fél csomag friss Budafoki élesztő
  • ·        1 ek. kukoricaolaj
  • ·        1 marék csokicsepp
  • ·        fél marék apróra vágott dió
  • ·        csipet só
  • ·        1 ek. Szerencsi kakaópor
  • ·        1 ek. Nesquick kakaópor
  • ·        1 kanál langyos víz



A lisztet az élesztővel, a cukrokkal és sóval elkevertem, hozzáadtam a vizet és a tejet, a vaníliakivonatot, a citromhéjat, az olajat és géppel tésztát dagasztattam. A tészta háromnegyedét egy kikent és rizslisztezett, hosszúkás kenyérformába simítottam, rászórtam a csokicseppeket, majd a maradékhoz hozzáadtam a kakaóporokat, és az egy kanál langyos vizet, összekevertem és a másik massza tetejére simítottam, a darált diót is belekeverve. Letakarva, 50 fokos sütőben duplájára kelesztettem, majd 180 fokon egy órát sütöttem. Félidőben lekentem cukros-vizes olajjal. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.