Tej tojás és gluténmentes kakaós foszlós
kalács
A
következő receptet az egyik közösségi oldal GM csoportjában tette közzé egy
kedves csoporttársam - Szilvi, az ő leírása alapján készült ez. A mennyiségeken
nem változtattam, teljesen jó, így ahogy van, nem szabad piszkálni, hozzávalóiban
variáltam kicsit, adtam hozzá még ezt azt J, nagyon finom, igazi
foszlós kalács, nekünk nagyon ízlett…még a férjemnek is. J
Hozzávalók:
- · 50 dkg Alfa-mix gluténmentes liszt
- · 300 ml langyos víz
- · 200 ml mandulás rizstej (Bio Bridge)
- · 10 evőkanál (csapott) cukor
- · 1 vaníliás cukor
- · 1 tk. vanília kivonat
- · 1 biocitrom reszelt héja
- · fél csomag friss Budafoki élesztő
- · 1 ek. kukoricaolaj
- · 1 marék csokicsepp
- · fél marék apróra vágott dió
- · csipet só
- · 1 ek. Szerencsi kakaópor
- · 1 ek. Nesquick kakaópor
- · 1 kanál langyos víz
A
lisztet az élesztővel, a cukrokkal és sóval elkevertem, hozzáadtam a vizet és a
tejet, a vaníliakivonatot, a citromhéjat, az olajat és géppel tésztát
dagasztattam. A tészta háromnegyedét egy kikent és rizslisztezett, hosszúkás
kenyérformába simítottam, rászórtam a csokicseppeket, majd a maradékhoz
hozzáadtam a kakaóporokat, és az egy kanál langyos vizet, összekevertem és a
másik massza tetejére simítottam, a darált diót is belekeverve. Letakarva, 50
fokos sütőben duplájára kelesztettem, majd 180 fokon egy órát sütöttem.
Félidőben lekentem cukros-vizes olajjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.