Van egy nagyon finom diós linzerem, az eredeti búzás változat mindig nagy sikert arat, itt megtalálható.
A lisztet egyszerűen behelyettesítettem gluténmentes lisztkeverékkel, kicsit kevesebb növényi zsiradékot adtam hozzá, és kész lett a mindenmentes változat.
Hozzávalók 30 db kész linzerhez
- 300 gramm Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
- 200 gramm darált dió
- 140 gramm porcukor (ez lehet picit kevesebb is, ízlés szerint)
- 160 gramm Vitador növényi margarin
töltéshez: málnalekvár vagy baracklekvár
Begyúrtam, majd mikor egynemű lett a tészta, a hűtőben egy órát pihentettem, ezután a szokásos módon nyújtottam, szaggattam, és 180 fokos sütőben 12 perc alatt készre sütöttem a linzerkarikákat.
Lekvárral megtöltöttem összeragasztottam és készen is voltak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.