2014. szeptember 26., péntek

Brokkolileves

Brokkolileves

Ma nagyon egyszerű és gyors leves készült nálunk, még hozzávaló sem kell sok, előkészítéssel együt fél óra alatt megvan.




Hozzávalók:


  • 2 szép fej brokkoli
  • 3 db burgonya 
  • 1 nagy vagy két kisebb fokhagymagerezd
  • Bio ételízesítő 
  • szeletelt mandula
A brokkolit összedarabolom rózsáira, megmosom, a krumplit megpucolom, megmosom és felkockázom. Annyi vízben, ami épp ellepi felteszem főni, befűszerezem. Amikor a brokkolik roppanósak kiveszek párat belőle és félreteszem, a többit teljes puhulásig főzöm. Amikor már a krumpli és a brokkoli is puha, merőkanállal a léből kiveszek és kb. a felét hagyom benne. Fogom a botmixert és az egészet leturmixolom. Aki nem tejérzékeny ilyenkor felöntheti tejszínnel, vagy aki picit dúsítani szeretné, de tejérzékeny, tehet bele rizstejet, én most nem tettem mert önmagában is elég sűrű, jó állagú levest kaptam. Még egyszer felforralom így turmixolva, majd elzárom a gázt. Egy lapos falú serpenyőben a szeletelt mandulát megpirítom, a félretett brokkolit a kimért leveshez adom a csészékbe és megszórom a mandulával. Jó étvágyat! 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése