Hólabda - erről mindig esemény jut eszembe. Most volt a házassági évfordulónk, és az esküvőnkön is volt hólabda. Nagyon régen nem ettem, jómagam pedig soha nem sütöttem még...így aztán nekiálltam. Mivel a hagyományos piskóta szóba sem jöhet, a már meglévő alappal dolgoztam. A krém eredetileg lisztes-tejes krém, viszont mikor hozzá akartam fogni, akkor jöttem rá hogy hoppá elfogyott a rizsliszt. Így egy pudingos-vajas krémet kevertem ki hozzá, ami nagyon finom, nem túl édes, nem tömény.
A Fem3Café 2014. 10.10-i adásában is elkészítettem ezt a finom süteményt:
Első rész:
Fem3Cafe video
Második rész:
Fem3Cafe video folytatás
Íme a recept:
Hozzávalók a tésztához: ebből a mennyiségből 12 db kész hólabda lesz
- 250 gramm Mester süteményliszt
- 150 gramm cukor
- 5 csapott evőkanál Tutti holland kakaópor
- 7-8 gr. sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- csipet só
- 1 mk. szódabikarbóna
Ezeket összekevertem, majd hozzáadtam ezt kikeverve:
- 6 ek. olaj (sima napraforgó)
- 1,5 ek. Burg ételecet
- 250 ml víz
A pudinghoz:
- 4 dl mandulás rizstej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor (vagy eritrit)
A "vajas" krémhez:
- 70 gramm Vitador vagy LIGA tej és gluténmentes margarin
- 100 gramm porcukor
Csokimáz:
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál (csapott) kakaópor
Ezen kívül egy csomag gluténmentes kókuszreszelék
A tészta száraz hozzávalóit kimérem, kikeverem. Hozzáadom a kimért vizet, és olajat plusz a citromlevet. Sütőpapíros tepsibe öntöm a masszát és 180 fokon 25 perc alatt megsütöm.
Amíg sül, elkészítem a pudingot a hagyományos módon, majd egy habverővel addig keverem amíg ki nem hűl. Ekkor beteszem a hűtőbe.
A margarint a porcukorral habosra keverem és szintén hűtőbe teszem.
Ezután csokimázat készítek: 4 evőkanál vizet felfőzök 4 ek. cukorral, majd hozzáadok 4 ek. keserű kakaóport, elkeverem, felforralom és elzárom és félreteszem.
Miután egyforma hőmérsékletű a két krémalap, egybeöntöm és homogén masszává kevertetem Mrs. Bosch segítségével.
A kisült piskótából egy pogácsaszaggatóval köröket vágok ki, amelyeket felezek, megkenem a krémmel, ráhelyezem a tetejét, majd az oldalát is bekenem és kókuszreszelékbe forgatom. Miután mindegyikkel elkészültem, óvatosan egy kiskanállal minden süti tetejére csokimázat teszek.
És elkészült, jó étvágyat! :-)
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészségmarket biztosítja!
A grízes krémes mellett ez a hólabda a másik favorit! Fantasztikus! Köszi🥰
VálaszTörlés