Vendégeket vártunk, nekik ugyan hoztunk sütit cukrászdából, de én is szerettem volna valamit nassolni...kísérletezni nem akartam, így a jól bevált linzer receptjét vettem alapul és kekszet gyártottam.
Ebből a mennyiségből kb. 40 db kisebb keksz jön ki.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
- 10 dkg Naturbit mandulaliszt
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg Vitador margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 biocitrom lereszelt héja
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló ( 1 ek. négy kanál vízben elkeverve)
- 1 mk. sütőpor
Összegyúrtam, hűtőben egy órát pihentettem, vékonyra (3-4 mm) kinyújtottam, rizslisztezett nyújtólapon, kiszaggattam, majd 175 fokos sütőben 10 perc alatt készre sültek.
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.