Ma islert készítettem, a tésztája ugyanaz, mint a linzernek, csak a csokimáz kerül még rá, amit úgy készítettem el, hogy 6 kanál vizet 6 kanál cukorral felforraltam, majd hozzáadtam 4 evőkanál Tutti holland kakaóport, felforraltam simára kevertem kis lángon, majd egy mokkáskanál Liga margarint kevertem még bele, és kész is volt. A kész sütiket ezzel a mázzal kentem le.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg Nutri-free Mix Per Dolci süteményliszt
- 10 dkg mandulaliszt (vagy darált mandula)
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg Vitador margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 biocitrom lereszelt héja
- 1 tojásnak megfelelő Loprofin tojáspótló ( 1 ek. négy kanál vízben elkeverve)
- 1 mk. sütőpor
- málnalekvár
A lisztet a mandulával, a porcukorral, a citromhéjjal, vaníliáscukorral és a sütőporral alaposan elkevertem, hozzáadtam a kockára vágott margarint, robotgéppel elkezdtem dagasztatni, majd hozzáadtam a tojáspótlót is. Mikor szép egynemű tésztát kaptam, leállítottam Mrs. Bosch-t és kézzel gombócot formáztam a tésztából. Ezután 1 órára hűtőbe tettem.
Egy óra elteltével a tésztagombócot lisztezett nyújtólapon rizslisztezett nyújtófával kinyújtottam, kiszaggattam és sütőpapíros tepsibe helyeztem. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sülnek. Akkor jó mikor azt gondolom hogy még sülhetne...nem kell tovább sütni. Picit színesedik már a széle, akkor tökéletes. Hagyom kihűlni, majd a lekvárral összeragasztok két sütidarabot.
Ezután lekenem a csokimázzal majd dobozba teszem és hagyom megszilárdulni rajta.
Ezután lekenem a csokimázzal majd dobozba teszem és hagyom megszilárdulni rajta.
Sütéseimhez a gluténmentes alapanyagokat az Egészség Market biztosítja!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.