Nagyon finom, és kicsit olyan rusztikus lett a külseje, és ropogós a kérge :) belül pedig finom puha.
Van már a blogon egy NF-Farmo kenyér, de itt a liszt aránya más.
Hozzávalók:
- 260 gramm Nutri-free Mix Per Pane kenyérliszt
- 45 gramm Farmo LP Low Protein liszt
- 280-290 ml langyos víz (én apránként adagoltam, amennyit a tészta felvesz…ne legyen kemény!!)
- 1 evőkanál burgonyapehely
- ½ mokkáskanál cukor
- 2 evőkanál étolaj
- 5 gramm só
- 13 gr friss Budafoki élesztő
A jénai kikenéséhez olaj és rizsliszt, valamint a kenyér szórásához is kell némi rizsliszt, a kenéshez olaj.
Az élesztőt a kézmeleg vízben a cukorral felfuttattam (ahhoz csak 250 ml-t öntöttem az edénybe)
Kimértem és összeborítottam a száraz hozzávalókat, majd hozzáadtam a langyos vizes élesztőt, és elkezdtem dagasztatni a géppel…mikor már félig elkeverte hozzáadtam az olajat is, és a maradék vizet. Ezután a kikent kilisztezett jénaiba borítottam, gyengén olajos kanállal elsimítottam a tetejét, és bevágtam, leszórtam rizsliszttel.
30 fokos sütőbe tettem és 1 órát kelesztettem.
Felcsavartam a sütőt 195-200 fokra, lekentem olajjal vékonyan és megsütöttem kb. 45 perc alatt.
Kimértem és összeborítottam a száraz hozzávalókat, majd hozzáadtam a langyos vizes élesztőt, és elkezdtem dagasztatni a géppel…mikor már félig elkeverte hozzáadtam az olajat is, és a maradék vizet. Ezután a kikent kilisztezett jénaiba borítottam, gyengén olajos kanállal elsimítottam a tetejét, és bevágtam, leszórtam rizsliszttel.
30 fokos sütőbe tettem és 1 órát kelesztettem.
Felcsavartam a sütőt 195-200 fokra, lekentem olajjal vékonyan és megsütöttem kb. 45 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.