A recept eredetijét Betti blogjáról vettem, tejes tojásos, én pedig most megcsináltam tej tojás nélkül is. Eredetileg nem így akartam, de most így jött ki a lépés. :)
Hozzávalók:
a tésztához: (2 rúdhoz)
- 250 gramm Nutrifree Mix per Pane
- 14 gramm friss Budafoki élesztő
- 40 gramm cukor
- 180 ml Joya mandulás rizstej (kézmeleg)
- 50 gr Liga margarin (langyos)
- reszelt citromhéj
- 1 tk vaníliakivonat
a töltelékhez:
máktöltelék:
- 100 gramm darált mák
- 60 gramm cukor
- 100 ml Joya mandulás rizstej (na ebből elég kevesebb is...kb. 60 ml sztem) én beletettem a 100 ml-t de sztem sok bele.
- reszelt citromhéj
- 15 gramm rizsdara
diótöltelék:
- 100 gramm darált dió
- 60 gramm cukor
- 60 ml Joya mandulás rizstej
- 30 gramm mester zsemlemorzsa
- reszelt citromhéj
Az élesztőt a tejben felfuttattam, a szárazanyagot összekevertem majd géppel kidagasztattam. Letakartam és egy órát kelesztettem.
A tölteléket elkészítettem közben, a tejet felforraltam majd a kikevert szárazanyagokhoz öntöttem és alaposan átkevertem. Hagytam kihűlni.
A tésztát rizslisztes nyújtólapra tettem, kétfelé vettem. Az egyiket kinyújtottam, rákentem a máktölteléket és felcsavartam. Ugyanígy jártam el a másikkal is.
Mindkettőt sütőpapíros tepsibe tettem, lekentem olajos-risztejes keverékkel, megszurkáltam egy fogpiszkálóval, majd 180 fokos sütőben 40 percig sütöttem. kb. a 20-ik perc után megint lekentem a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.