Egy FB csoportban Piroskánál láttam ezt a receptet, az ő leírása alapján készítettem el.
Nagyon finom lett, érdemes kipróbálni :)
Hozzávalók:
- 150 gramm darált gluténmentes keksz (ennek a receptjét itt találjátok)
- 100 gramm darált dió
- 120 gramm lekvár (nálam saját készítésű baracklekvár
- 1 ek rum, vagy rumaroma
Először a kekszet készítem el, majd ledarálom.
Ezután az összes hozzávalót kimérem és összekeverem, kigolyózom, mélyhűtőbe teszem kb. 20 percre. Ebből a mennyiségből 24 db lesz.
Ezután egy tábla jó minőségű étcsokit olvasztok, amibe pár csepp étolajat teszek. Alaposan kikeverem és hagyom hűlni kicsit. De maradjon meleg.
Ebbe a csokiba beleforgatom a golyókat, a tetejét megszórom kevés darált dióval és kész is. Hűtőbe teszem és ott tárolom fogyasztásig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.