2017. február 20., hétfő

Tiramisu torta

Tiramisu torta



Nagy kedvencünk a tiramisu és a hétvégén vendégek jöttek. 
Babapiskótám nem volt itthon és nagyon kedvem sem volt gyártani, valamint gyerekek is jöttek hozzánk, így adott volt, hogy valamilyen piskóta tuti hogy készülni fog, valószínű, kókuszkocka...de gondoltam a felnőtteknek is legyen valami krémesebb édesség is.  
Így lett a piskóta feléből tiramisu torta. 
Nagyon finom lett, nem lehet abbahagyni :) 

Hozzávalók egy közepes méretű tortához:

  • 5 tojás szétválasztva
  • 5 kanál cukor
  • 5 evőkanál Nagykun rizsliszt
  • 20x25 cm-es tepsi
A tojásokat szétválasztom, a cukrot a dagasztó üstjébe teszem, és a tojásfehérjéket is. A géppel kemény habot verek a fehérjéből. A sárgáját egyenként hozzáadom és óvatosan átkeverem majd a lisztet is. A piskótatésztát egy sütőpapíros tepsibe simítom és 180 fokos sütőben (2) középső rácson 30 perc alatt készre sütöm. 






Hozzávalók a krémhez:
  • 25 dkg laktózmentes mascarpone (LIDL, Aldi)
  • 6 dl laktózmentes habtejszín (Aldi)
  • 3 csomag dr. Oetker habfixáló
  • 1 dl főzött fekete kávé
  • 15 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor

ezenkívül: Tutti holland kakaópor 

Lefőztem a kávét és félretettem. 
Robotgép táljába tettem a habtejszínt bele a habfixálót és kemény habbá vertem. Míg a gép dolgozott addig a mascarponét kikevertem a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ezt hozzáadtam a tejszínhabhoz és alaposan elkevertem. 

A kihűlt piskótát kettévágtam középen. Gyengén megspricceltem a kávéval, de ecsettel is lehet kenegetni, majd rákentem a krém felét. Megszórtam kakaóporral. Rátettem a másik piskótát, azt is kicsit megspricceltem a kávéval és a maradék krémet rákentem, valamint az oldalát is körbekentem. Így tettem a hűtőbe és tálalás előtt megszórtam kakaóporral. 


Próbáljátok ki nagyon finom :) 













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése