A hétvégén kuglófot készítettem, de nem akartam vajas tésztásat sütni, inkább valami könnyűre vágytam, ezért az olajos piskótára esett a választásom, amit innen, Mohakonyha oldaláról vettem.
Az olajos piskóta recept alapja az 1 tojáshoz számolt 4 dkg liszt, 4 dkg cukor, 1 ek. víz, 1 ek. olaj 1 negyed kk sütőpor.
Az én kuglófformám nem túl nagy, felül 20 cm átmérőjű, alul pedig 15 cm. Ehhez mérten én 3 tojásból készítettem el a tésztát, a fenti arányokkal számolva az alábbi módon:
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 12 dkg gluténmentes süteményliszt vagy rizsliszt (nálam ez most Nutrifree Mix per Dolci liszt)
- 12 dkg cukor
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál víz
- 7 gramm sütőpor (rizsliszt esetén egy csomag sütőpor kell hozzá)
Ezenkívül: 2 evőkanál (csapott) Tutti holland kakaópor, és 1 ek víz
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá vertem, a tojássárgákat a vizet és az olajat egy kézi habverővel alaposan kikevertem. A sütőport a lisztbe kevertem.
A tojáshabba beleöntöttem a tojássárgáját, elkevertem majd hozzáadtam a lisztet is és óvatosan átkevertem benne.
A tészta kétharmadát a kuglófformába öntöttem, a maradékhoz hozzákevertem 2 ek Tutti holland kakaóport és egy pici vizet. Ezt a sárga tészta tetejére tettem, majd villával behúztam.
A tészta a sütőforma közepéig ért.
Betoltam a sütőbe és 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütöttem. Középső (2) rácson sült.
Tűpróbával ellenőrizze mindenki mert nem egyformák a sütők.
Egyszerűen isteni! Én Naturbit - Glutenix Alfa Mix lisztel készítettem és erdei vegyes gyümölcsel szórtam!
VálaszTörlés