Tegnap aranygaluskát kívántam, ezért az készült nálam.
Recepten nem sokat gondolkoztam, hanem alapul vettem a fánk tésztámat, ami tökéletesen megfelelt aranygaluskának is.
- 270 gramm Nutrifree Mix Per Pane gluténmentes lisztkeverék
- 30 gramm Mester házi kenyérliszt gluténmentes lisztkeverék
- 13 gr friss Budafoki élesztő
- 1,5 evőkanál cukor (ebből egy tk megy az élesztő mellé)
- 250 ml kézmeleg folyadék (ebből nálam 120 ml Joya mandulás rizstej és 130 ml víz
- 2 evőkanál olaj
- fél csomag vaníliáscukor
- 1 teáskanál rumaroma
- 1 citrom reszelt héja
- A forgatáshoz: kb 9 marék darált dió és 9 csapott ek. porcukor
- olvasztott Liga
- Az öntethez: Haas vaníliasodópor és 400 ml Joya mandulás rizstej
Elkészítése:
A rizstejet és a vizet meglangyosítottam, az élesztőt kis edénybe morzsoltam, egy tk cukrot szórtam rá, és ráöntöttem a rizstejes vizet. Hagytam dolgozni az élesztőt, addig a szárazanyagokat kimértem és összekevertem. Mikor az élesztő felfutott, hozzáöntöttem a lisztes keverékhez. Mrs. Bosch elkezdett dagasztani, majd a két evőkanál olajat apránként a tésztához adagoltam. Enyhén ragadós jó állagú tésztát kaptam. Ruhával letakartam és szobahőmérsékleten kb. 40 percig kelesztettem.
Ezalatt az idő alatt gyönyörűen megkelt a tészta.
Kanállal kis galuskákat szaggattam amit az olvasztott Ligába, majd a dióba forgattam és egy 20x25-ös méretű, sütőpapíros kistepsibe rakosgattam őket. Hagytam helyet köztük mert sütés közben még nőnek.
180 fokra előmelegített sütőbe toltam és kb. 35-40 perc alatt lett kész. Akkor jó mikor a dió már szépen rápirul a tetejére.
Elkészítettem a sodót a zacskón lévő leírás szerint és tálaltam.
Ezalatt az idő alatt gyönyörűen megkelt a tészta.
Kanállal kis galuskákat szaggattam amit az olvasztott Ligába, majd a dióba forgattam és egy 20x25-ös méretű, sütőpapíros kistepsibe rakosgattam őket. Hagytam helyet köztük mert sütés közben még nőnek.
180 fokra előmelegített sütőbe toltam és kb. 35-40 perc alatt lett kész. Akkor jó mikor a dió már szépen rápirul a tetejére.
Elkészítettem a sodót a zacskón lévő leírás szerint és tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.