A zöldségesnél gyönyörű epret találtam...na jó....persze aranyáron de nem tudtam ellenállni és vásároltam belőle egy kisebb dobozzal. Szerencsére finom is volt, a nagy részét megettük de maradt belőle egy kicsi, így gondoltam akkor valami epres süti készüljön. De olyan ami gyorsan megvan.
Így lett eperkrémes muffin.
A krémhez Betti receptjét használtam, én laktózmentes mascarponét tettem hozzá.
Hozzávalók 12 db muffinhoz:
- 300 gramm Mester süteményliszt (úgy is nagyon finom, hogy 230 Mester sütiliszt és 70 gr mester palacsintatészta liszt)
- 160 g Liga vagy lm diétában lm vaj (Aldi)
- 150 ml Joya mandulás rizstej
- 4 db M-es tojás vagy (3 db L méretű)
- 20 dkg cukor
- 8 gr sütőpor
- kb. 8 nagyobb szem eper apróra vágva
A krémhez:
- 10 dkg eper pürésítve
- 5 dkg porcukor
- 25 dkg laktózmentes mascarpone
- 1 csomag dr. Oetker habfixáló
A mascarponét a habfixálót és a cukrot habosra keverjük robotgéppel majd hozzácsurgatjuk megmosott majd apróra vágott és pürésített epret is. Alaposan kikeverjük és hűtőbe tesszük.
A muffin elkészítése:
A szárazanyagot elkevertem, kikevertem a tojásokat a cukorral és a vajjal, majd összeöntöttem a kettőt és homogén masszává kavartam.
12 lyukas muffinsütőt kibéleltem papírkapszlikkal, a tésztát belekanalaztam, egy kanál tészta majd pár kis eperdarab, erre megint egy kanál tészta és újból eper. Amikor ezzel végeztem,175- 180 fokon kb. 25-30 perc (tűpróba) alatt (középső rács) készre sütöttem.
Miután kihűltek, a krémet habzsákba töltöttem és kis csúcsokat nyomtam az eperkrémből a muffinok tetejére.
Miután kihűltek, a krémet habzsákba töltöttem és kis csúcsokat nyomtam az eperkrémből a muffinok tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.